Austria: Ghețar acoperit cu materiale speciale pentru conservarea zăpezii

sursa: sursa: https://www.reuters.com/

După ce pandemia de coronavirus a dus la închiderea prematură a sezonului de schi, administratorii domeniilor din Europa încearcă să găsească acum soluții pentru protejarea startului de zăpadă în eventualitatea unei redeschideri. Cei din Stubai, una dintre cele mai populare stațiuni de schi din Austria, au acoperit ghețarul cu un material textil special.

În mod normal, stațiunile de schi austriece rămân deschise până în aprilie, chiar dacă zăpada începe să se topească, iar condițiile de schi nu mai sunt ideale. Pe ghețari însă, zăpada supraviețuiește mult mai mult, astfel că stațiunile din aceste zone sunt deschise, de multe ori, tot anul.

Ghețarul Stubai se află la capătul unei văi de lângă Innsbruck, capitala provinciei Tirol, iar protejarea zăpezii înseamnă acoperirea cu țesătură albă groasă a 26.000 de metri pătrați de ghețar – aproximativ de patru ori suprafața de joc a unui teren de fotbal. Procesul ajută, de asemenea, la păstrarea unui stoc de zăpadă.

Iarna aceasta a fost una blândă, cu puține ninsori. Am avut parte de multă zăpadă, dintr-o dată, în luna noiembrie a anului trecut, după care au fost prea puține ninsori. Momentan este totul alb în jur, pârtiile arată foarte bine, dar nu avem mari cantități de zăpadă, a declarat pentru Reuters Christoph Hofer, șeful stațiunii montane.

sursa: https://www.reuters.com/

Tirolul a fost cea mai afectată provincie de coronavirus din Austria, deoarece aglomerațiile din stațiunile de schi au devenit teren propice pentru răspândirea bolii. Guvernul a ordonat încheierea sezonului în toate stațiunile de schi din zonă la mijlocul lunii martie.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *