Alpinist celebru, ucis de coronavirus

sursa: www.gripped.com

Celebrul alpinist grec Michalis Tsoukias a murit din cauza infecției cu coronavirus, la vârsta de 65 de ani. Deși avea o condiție fizică bună, el nu putut să învingă boala și a decedat la spitalul Sotiria, unde era internat. A fost cea de-a 18-a victimă a pandemiei de COVID-19 din Grecia.

Născut în 1955 la Atena, Michalis Tsoukias a început să facă alpinism încă de la 12 ani. Mai târziu, a devenit președinte al Clubului de Alpinism din Atena și a fost de două ori vicepreședinte al Federației Grecești de Alpinism și Cățărare.

Alpinistul a fost liderul primei expediții grecești din Himalaya din 1985, iar mai apoi a continuat cu expediții în Anzi și Antartica. În 1986, împreună cu Christos Lambris, a înființat Trekking Hellas, companie a cărui nume a devenit sinonim cu activitățile outdoor în Grecia.

Cu mare tristețe, familia Trekking Hellas își ia ramăs bun de la Michalis Tsoukia. Pentru noi toți el a fost un model, un vizionar și, mai presus de toate, un mare om. Determinarea lui, voința și energia inepuizabilă, împreună cu încrederea totală pe care ne-a arătat-o, vor fi pentru noi modele de urmat – este anunțul postat pe pagina de Instagram a Trekking Hellas.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *