Schi alpin: Federica Brignone, prima sportivă din Italia care câștigă Cupa Mondială

sursa: FB / Federica Brignone

Federica Brignone a făcut istorie la Cupa Mondială de schi alpin din acest sezon. Este prima sportivă din Italia care a câștigat competiția la feminin, după reușitele la masculin ale schiorilor Piero Gros, Gustav Thoeni și Alberto Tomba. Brignone a ajuns prima în clasamentul general, după 5 victorii și 11 podiumuri.

Sportiva a terminat pe locul întâi cursele de slalom uriaș de la Courchevel și Sestriere, cele de combinată alpină de la Crans Montana și Altenmarkt, precum și super G-ul de la Sochi, acumulând un număr record de 1378 de puncte. Aceste rezultate au adus-o pe Brignone pe primul loc și la slalom uriaș și combinată alpină. Pe locul doi și trei în clasamentul general s-au aflat Mikaela Shiffrin (1225 de puncte, SUA) și Petra Vlhova (1189 de puncte, Slovacia).

sursa: FB / Federica Brignone
sursa: FB / Federica Brignone

Este ireal! Familiei mele care m-a învățat cum să trăiesc și care niciodată nu a pus presiune pe mine, fratelui meu care a crezut întotdeauna în mine și care m-a ajutat să dezvolt ca sportiv și ca om (…), echipei mele care lucrează pentru mine cu atâta dedicare și care mă motivează să dau tot ce am mai bun în competiții (…), le transmit un mare mulțumesc! Fără voi toți nu aș fi câștigat nimic!, a scris Federica Brignone pe pagina oficială de Facebook.

Alte sportive care s-au făcut remarcate în acest sezon al Cupei Mondiale sunt Corinne Suter, care a cucerit globurile de cristal la Super G și coborâre, prima astfel de reușită din ultimii 22 de ani pentru Elveția, și Petra Vlhová, care a câștigat globul de cristal la slalom și slalom paralel, un record pentru Slovacia. De altfel, Vlhová a ajuns pe podium la 13 din ultimele 15 curse și a câștigat 3 curse anterioare de slalom, devenind cea mai bună schioare slovacă din toate timpurile.

sursa: cnn.com / M. GRUBER/AFP via Getty Images

A fost un sezon mai puțin fericit pentru Mikaela Shiffrin, câștigătoare a trei Globuri Mari de Cristal, care a absentat de la competiții în ultimele șase săptămâni din cauza morții subite a tatălui ei.

Lista câștigătorilor – Cupa Mondială de Schi Alpin 2019/2020

  • Marele Glob de Cristal – clasamentul general: Federica Brignone (Italia)
  • Slalom: Petra Vlhová (Slovacia)
  • Slalom uriaș: Federica Brignone (Italia)
  • Super G: Corrine Suter (Elveția)
  • Coborâre: Corrine Suter (Elveția)
  • Combinata alpină: Federica Brignone (Italia)
  • Slalom paralel: Petra Vlhová (Slovacia)
  • Longines Rising Ski Star: Alice Robinson (Australia)
  • Țara cu cele mai multe puncte: Italia

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *