Aleksander Aamodt Kilde, câștigătorul marelui Glob de Cristal

sursa: FB / Aleksander Aamodt Kilde

Norvegianul Aleksander Aamodt Kilde este câștigătorul marelui Glob de Cristal al Cupei Mondiale de Schi Alpin 2019-2020. Deși competiția s-a încheiat brusc, fără finalele care trebuiau să aibă loc în 16-22 martie la Cortina d’Ampezzo (Italia), FIS a publicat lista celor mai buni sportivi din acest sezon. Ei vor celebrati in cadrul unui eveniment care va fi anuntat si organizat dupa depășirea situației de criză cauzate de pandemia de coronavirus.

sursa: FB / Aleksander Aamodt Kilde

Este primul mare Glob de Cristal câștigat de Kilde, care a încheiat pe locul întâi doar cursa de super G organizată în Saalbach-Hinterglemm (Austria). A ajuns însă de alte șase ori pe podium în acest sezon și a încheiat aproape fiecare cursă în top 6, câștigând puncte importante. Aleksander Aamodt Kilde este acum cel de-al patrulea norvegian care câștigă un mare Glob de Cristal, după Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus (2) și Aksel Lund Svindal (2).

Mi-am împlinit un vis din copilărie! A fost un sezon incredibil și m-am bucurat de fiecare clipă și de fiecare cursă în parte. Din păcate, s-a încheiat brusc din cauza actualei situații globale care a escaladat rapid iar acum, cel mai important lucru este să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru, este anunțul postat de Aleksander Aamodt Kilde pe pagina oficială de Facebook.

Principalul rival al lui Kilde a fost Alexis Pinturault, care s-a clasat pe locul doi în clasamentul general și pe locul întâi la combinata alpină. Francezul a câștigat șase curse în acest sezon (super G – 3, combinata alpina – 2, slalom – 1).

Norvegianul Henrik Kristoffersen, clasat pe locul trei în clasamentul general, este câștigătorul absolut la slalom și slalom uriaș. Schiorul, renumit pentru tehnica desăvârșită, este a doua oară când câștigă globul de cristal la slalom, după titlul câștigat în 2016, și prima reușită la slalom uriaș.

sursa: FB / Alexis Pinturault

Lista câștigătorilor – Cupa Mondială de Schi Alpin 2019/2020

  • Marele Glob de Cristal – clasamentul general: Aleksander Aamodt Kilde (Norvegia)
  • Slalom: Henrik Kristoffersen (Norvegia)
  • Slalom uriaș: Henrik Kristoffersen (Norvegia)
  • Super G: Mauro Caviezel (Elveția)
  • Coborâre: Beat Feuz (Elveția)
  • Combinată alpină: Alexis Pinturault (Franța)
  • Slalom paralel: Loic Meillard (Elveția)
  • Longines Rising Ski Star: Clement Noel (Franța)
  • Țara cu cele mai multe puncte: Elveția

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *