S-a încheiat sezonul de schi în Poiana Brașov

Poiana Brașov, cea mai populară stațiune de iarnă din țară, a încheiat sezonul de schi 2019-2020 mai devreme. Administratorii au anunțat că pârtiile sunt închise începând cu data de 19 martie, ca urma a situației cauzate de pandemia de coronavirus.

Decizia a fost luată în urma discuțiilor avute cu autoritățile locale, cu cei care gestionează transportul pe cablu, precum și cu cei ai unităților de cazare din Poiana Brașov, pentru a reduce riscurile răspândirii virusului COVID-19.

Menționăm că aceeași măsură a fost luată și de alte țări cu tradiție în practicarea sporturilor de iarnă din Alpi: Italia, Austria, Elveția, Franța, care au anunțat închiderea totală a zonelor de schi, inclusiv pe ghețari, pentru a elimina motivația deplasărilor în scop turistic”, se arată în anunțul oficial.

În acest moment cele două cabane din Masivul Postăvarul și-au suspendat activitatea cu publicul. Totodată, mai multe unități hoteliere din Poiană au anunțat că se vor închide provizoriu.

În ceea ce privește persoanele care mai dețin ski-pass-uri cu puncte, o decizie privind posibilitatea raportării acestor puncte pentru sezonul următor va fi luată de Consiliul Local în momentul în care va fi aprobat modul de derulare a sezonului de schi 2020-2021.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *