Sezonul de schi se închide oficial în Austria

Autorităţile landurilor austriece Tirol şi Salzburg au anunţat închiderea tuturor staţiunilor de schi începând cu finalul zilei de 15 martie, în contextul răspândirii epidemiei Covid-19. Vor fi închise, de asemenea, toate unităţile de cazare din aceste landuri începând de luni, 16 martie, pe termen nedeterminat.

Se aşteaptă ca celelalte două landuri austriece care găzduiesc domenii schiabile – Vorarlberg şi Carinthia – să anunţe în curând aceleaşi măsuri, conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a domeniului Saalbach-Hinterglemm.

Măsura vine după ce au fost semnalate peste 30 de cazuri de infecţii cu coronavirus în staţiunile austriece, ceea ce a cauzat iniţial închiderea unor staţiuni precum Ischgl pe o perioadă de 14 zile. 

În declaraţii ulterioare, autorităţile locale au clasificat măsura drept una deosebit de dureroasă, însă necesară pentru a proteja deopotrivă populaţia, angajaţii şi turiştii.

Epidemia de Covid-19 a cauzat recent închiderea tuturor domeniilor din Italia, aflată acum în carantină la scară naţională, precum şi închiderea unor domenii din Norvegia. Franţa şi Elveţia nu au anunţat deocamdată măsuri similare.

Scris de: Iancu Verdeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *