Seară de film montan cu Transylvania Mountain Festival

UPDATE: În urma ultimelor măsuri luate de guvernul român în contextul epidemiei de coronavirus, evenimentul TMF Rock Show se amână. Autoritățile au interzis evenimentele cu peste 100 de participanți organizate în locuri închise.

Un nou eveniment pentru cei îndrăgostiți de munte. Transylvania Mountain Festival lansează în această primăvară seria TMF ROCKS SHOW ce aduce pe marele ecran filmele câștigătoare ale edițiilor anterioare și o proiecție specială a documentarului expediției TMF pe vârful Chobutse. Proiecția va avea loc pe 20.03.2020 cu începere de la ora 19:00, la Cinema Arta din Cluj-Napoca.

De la aventurile îndrăznețe ale cățărătorilor, piloților și base jump-erilor David Fuste și Turko Ortiz din filmul Solo Base de Xavier Coll, trecând prin povestea de alpinism a lui Mihnea Prundeanu și Kyriakos Rossidis din documentarul Full Time Challenge, până la cățărarea marilor pereți stâncoși din Pakistan din redutabila producție a anului 2019, The Pathan Project de Guillaume Broust, publicul va putea trăi alături de eroii de pe ecran momentele de mare intensitate pe care le oferă alpinismul, escalada și zborul liber.

sursa: FB / Transylvania Mountain Festival

Program TMF ROCK SHOW:

  • Solo Base (2016, Spania) – Un film documentar despre escaladă, base jump și deep solo voiding cu renumiții cățărători și piloți de parapantă, David Fuste și Turko Ortiz (film câștigător Transylvania Mountain Festival 2018).
  • Full Time Challenge (2019, România) – Un scurt documentar al expediției TMF powered by Garmin 2019 despre tentativa de ascensiune a vârfului Chobutse (Himalaya) și viața de alpinist și ghid montan a celor doi protagoniști: Mihnea Prundeanu și Kyriakos Rossidis.
  • The Pathan Project (2019, Franța) – Un film artistic despre expediția din 2018 a unui grup internațional de alpiniști și cățărători de elită în teritoriile îndepărtate din Pakistan (film câștigător Transylvania Mountain Festival 2018)

Fondurile colectate de către echipa TMF prin această proiecție specială vor fi direcționate pentru implementarea programului Știința Muntelui pentru copii. Acesta este dedicat copiilor și tinerilor din medii rurale defavorizate și zone izolate și vizează atragerea lor înspre sporturile și activitățile practicabile în mediile montane și outdoor.

Intrarea costă 40 de lei, iar cei care cumpără biletul până în 13 martie pot câștiga un ceas multisport Garmin Instinct. Detalii, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *