Stațiuni de schi și evenimente afectate de epidemia de coronavirus

sursa: FB / Tomorrowland Winter

Toată zona Lombardia, împreună cu alte 14 provincii din nordul Italiei, au intrat în carantină până în data de 3 aprilie. Peste 16 milioane de oameni se află în acest areal și sunt afectați de noile reguli. Este cea mai dură măsură pe care guvernul italian a luat-o până acum, după ce numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns în Italia la 233, iar cel al îmbolnăvirilor la aproape 6.000.

sursa: www.bbc.com

În Lombardia sunt peste 30 de stațiuni de schi care vor fi afectate de noile măsuri. Cel mai mare domeniu schiabil din zonă este Livigno, cu 115 km de pârtii. Rămân deschise alte domenii schiabile din Italia precum Aosta Valley sau Piedmont, însă turiștii sunt rugați să respecte regulile impuse de autorități și să păstreze distanța de cel puțin un metru față de alți vizitatori.

Și până la intarea în carantină a nordului Italiei, epidemia de coronavirus a afectat grav stațiunile de schi din Italia. Foarte mulți turiști și-au anulat vacanța la munte fie din precauție, fie din cauza zborurilor anulate.

Finalele Cupei Mondiale de schi alpin, anulate

Vineri seara, membrii Consiliului Federației Internaționale de Schi, au decis să anuleze finalele Cupei Mondiale de schi alpin. Acestea urmau să aibă loc la Cortina d’Ampezzo, în 16-22 martie. Potrivit reprezentanților FIS, ele nu vor fi momentan reprogramate sau mutate în altă locație. Deși domeniul schiabil rămâne deschis, aceștia au declarat că bunăstarea și sănătatea sportivilor, precum și a publicului larg, rămân o prioritate.

sursa: www.fis-ski.com

Snow Fest și Tomorrowland Winter, anulate! Franța, a doua cea mai afectată țară europeană

Cea de-a zece ediție Snow Fest nu va mai avea loc. Organizatorii au făcut un anunț public în care îi îndeamnă pe oameni să aleagă între două variante: să renunțe la pachet sau să meargă în vacanță la schi ca turiști individuali.

sursa: FB / Snow Fest

Din păcate, în acest an Coronavirus ne-a învins. Autoritățile franceze au decretat interzicerea evenimentelor de peste 1.000 persoane iar autoritățile române descurajează o deplasare de o asemenea anvergură în această perioadă.

Chiar dacă în acest moment nu există nici un caz în cele două stațiuni, au apărut cazuri de virus în regiune. Autoritățile locale din Franța au decis să trateze situația concretă din fiecare zi, fără a face strategii anticipate. ”, se arată în postarea afișată pe pagina oficială de Facebook Snow Fest. Întregul anunț, aici.

Ediția de iarnă a festivalului Tomorrowland a fost anulată și ea. Evenimentul urma să aibă loc în stațiunea Alpe d’Huez, în 14-21 martie. Lineup-ul evenimentului includea artiști pprecum Afrojack, Armin van Buuren, Nervo sau Martin Garrix. Evenimentul era sold-out, iar la concerte erau așteptați peste 25.000 de oameni. Tomorrowland Winter a fost organizat prima dată în 2019, iar aceasta urma să fie cea de-a doua ediție.

sursa: FB / Tomorrowland Winter

A fost anulat și festivalul Rock the Pistes, care urma să aibă loc în 15-21 martie, în Portes du Soleil. În aceeași locație este așteptat și festivalul Snowboxx (21-28 martie) care se va organiza, fără însă marii artiști anunțați: Annie Mac, Andy C, DJ EZ și The Sugarhill Gang.

Un alt eveniment care nu va mai avea loc în urma restricțiilor impuse de autorități este FIS Junior Ski Cross and Snowboard Cross World Championships 2020 care urma să aibă loc în Saint-Lary, în 19-25 martie.

Franța este cea mai afectată țară, după Italia, de răspândirea coronavirusului cu 16 decese și aproape 1000 de persoane îmbolnăvite.

Evenimente anulate și restricții în stațiunile de munte din Elveția

The Engadin Ski Marathon, cel mai mare eveniment sportiv din Elveția și al doilea cel mai mare eveniment de schi fond din lume, a fost anulat din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus. La competiția care trebuia să aibă loc în Pontresina, în 8 martie, erau așteptați aproximativ 17.000 de oameni din 60 de țări.

Și Salonul Auto de la Geneva, care trebuia să aibă loc în perioada 5-15 martie, a fost anulat. De altfel, autoritățile au interzis toate evenimentele și întrunirile de peste 1000 de oameni. Elveția se află în top 10 cele mai afectate țări de coronavirus din Europa, iar în 5 martie a avut loc și primul deces al unei persoane infectate cu noul virus.

Holmenkollen Ski Festival, fără spectatori

Celebrul Holmenkollen Ski Festival din Norvegia (6-8 martie) a fost închis publicului. Evenimentul, care include probe de Cupă Mondială la schi alpin, nu a fost anulat. Autoritățile au decis însă ca acesta să fie ținut cu porțile închise, ca măsură de siguranță și prevenție.

Cazuri de coronavirus în Ischgl, Austria

Un norvegian în vârstă de 36 de ani, angajat într-un bar din stațiunea montană Ischgl, Austria, a fost testat pozitiv pentru virusul corona și a fost deja izolat de autoritățile sanitare. Astfel, numărul persoanelor îmbolnăvite din regiunea Tirol a ajuns la șase. Prietenii cetățeanului norvegian au intrat în carantină pentru 14 zile, iar persoanele și turiștii care au intrat în contact cu acesta au fost informate și rugate să se testeze în cazul simptomelor specifice.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *