Finalele Cupei Mondiale de schi alpin, anulate din cauza virusului Corona

sursa: fis-ski.com

Epidemia de coronavirus a afectat și desfășurarea Cupei Mondiale de schi alpin. Finalele programate în 16-22 martie, la Cortina d’Ampezzo, au fost anulate din cauza situației de criză din nordul Italiei.

Inițial, s-a discutat despre posibilitatea de a organiza evenimentul cu porțile închise. În final însă, membrii Consiliului Federației Internaționale de Schi, au decis să anuleze evenimentul. Finalele nu vor fi momentan reprogramate sau mutate în altă locație, au precizat reprezentanții FIS.

Aceasta fost o decizie extrem de dificilă pentru noi dar, în final, bunăstarea și sănătatea sportivilor, a echipelor și a tuturor participanților la Cupa Mondială, precum și a publicului larg trebuie să fie prioritatea noastră. Cu siguranță nu așa am fi dorit să încheiem sezonul, fără finala Cupei Mondiale, dar trebuie să ținem cont de această situație. Așteptăm să le oferim sportivilor care au avut performanțe recunoșterea care o merită la o dată ulterioară, când vom putea sărbători în mod corespunzător realizările lor, a declarat președintele FIS, Gian Franco Kasper.

În acest sezon, în afară de probele de la Kvitfjell (Norvegia) care au loc în acest weekend, mai urmează a fi disputate, la masculin, un slalom uriaş şi un slalom la Kranjska Gora (Sovenia, 14-15 martie). La feminin, urmează trei probe: slalom paralel, slalom uriaş şi slalom, la Are (Suedia, 12-14 martie).

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *