Unde se schiază în weekendul 7-8 martie

sursa: FB / Ranca pe Transalpina

Se anunță un weekend perfect pentru schi sau snowboarding. A nins în ultimele două zile în majoritatea stațiunilor montane, iar pârtiile sunt acoperite cu un strat consistent de zăpadă proaspătă. Ziua de 8 Martie se anunță a fi specială pentru doamne și domnișoare. Ele vor avea parte de reduceri la skipass-uri, provocări și concursuri.

UPDATE: La Parâng au fost repuse în funcțiune instalațiile de transport pe cablu, iar administratorii îi așteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă la schi. Zăpada este bună în partea de sus a pârtiei, dar umedă în partea de jos, unde temperaturile se mențin la 0 grade Celsius.

Poiana Brașov: Stratul de zăpadă măsoară 50-60 cm. Sunt deschise toate pârtiile din Poiana Brașov, iar condițiile de schi sunt foarte bune. Sâmbătă se anunță cer mai mult înnorat, iar duminică ninsori. Minimele nu vor coborî sub -1 grad Celsius.

photo: Alex Mirea
sursa: FB / Gondola Sinaia

Sinaia: Sunt deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui, Valea Dorului și Varianta. Stratul mediu de zăpadă măsoară 40 cm. În weekend se anunță vreme însorită, dar și multă distracție cu Radio Impuls și Ski&Outdoor Magazine care sună Retragerea la munte! Edițiile speciale vor fi transmise direct de pe pârtia Valea Soarelui, între orele 09.00-15.00, și vor include warm-up music și concursuri cu premii.

Predeal: Stratul de zăpadă măsoară 60 cm. Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile.

Azuga: A nins în timpul săptămânii, iar pe pârtii este depus un strat proaspăt de zăapdă. Se schiază în condiții excelente, iar stratul mediu de zăpadă măsoară peste 50 cm.

sursa: FB / Domeniul schiabil Kalinderu

Bușteni: Stratul mediu de zăpadă măsoară 50 cm. Se schiază pe toate pârtiile de pe domeniul schiabil Kalinderu în condiții foarte bune. Telescaunul nu va mai funcționa acest sezon, din cauza pagubelor provocate de vântul puternic de la începutul lunii februarie.

Straja: A nins abundent în ultimele două zile. Este depus strat proaspăt de zăpadă, care măsoară peste un metru. Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile.

Parâng: Stratul mediu de zăpadă măsoară 50 cm. Momentan însă, instalațiile de transport pe cablu nu funcționează. Stațiunea a rămas fără curent după ce firele de electricitate au căzut sub greutatea zăpezii. Se lucrează la remedierea problemei.

sursa: FB / Domeniul schiabil Parang

Arena Platoș: Este depus strat proaspăt de zăpadă și se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile. Nocturna nu va mai fi pornită în acest sezon, așa că instalațiile vor funcționa între orele 10.00-17.00. Ziua Femeii va fi sărbătorită cu Bikini Race.

Transalpina: Sunt deschise toate pârtiile, între orele 09.00-17.00. O cartelă pentru o zi petrecută la munte costă 110 lei. În ultima porțiune a pârtiei, sub stâlpul 5, zăpada se comportă diferit sub influența temperaturilor ridicate, devenind grea și lipicioasă, așa că e recomandat să aveți tălpile schiului sau a plăcii ceruite.

Șureanu: Toate pârtiile sunt deschise. Este depus un strat de 30 de cm de zăpadă proaspătă și se schiază în condiții foarte bune. Șureanu este singurul domeniu schiabil din România cu zăpadă naturală 100%.

sursa: FB / Muntele Mic online

Cavnic: Se schiază în condiții excelente pe toate pârtiile. Și la SuperSki Cavnic a nins și s-a despus un strat proaspăt de zăpadă care măsoară 50-70 cm.

Prislop: Se schiază în condiții foarte bune. Telescaunul funcționează începând cu ora 10.00.

Muntele Mic: Sunt deschise toate pârtiile și se schiază în condiții excelente. A nins în timpul săptămânii, iar stratul de zăpadă proaspătă măsoară 30 cm. Sâmbătă se anunță vreme însorită, iar duminică ninsori. Se schiază în condiții foarte bune la Semenic, pe pârtiile Goznuța 1 și 2, pe Crucea de Brazi 2 și la Văliug. 

Rânca: Se schiază în condiții bune pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară 50 cm.

Mărișel: Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile, iar stratul de zăpadă măsoară 40 cm. Duminică, 8 Martie, doamnele și domnișoarele vor avea 10% reducere la cartele.

Buscat: În weekend, vor fi deschise toate pârtiile. Domeniul schiabil a fost închis în timpul săptămânii pentru pregătirea traseelor.

Arieșeni: Stratul mediu de zăpadă măsoară 40 cm. Se schiază în condiții bune pe Vârtop 1 și Vârtop 2.

Rarău: Se schiază în condiții foarte bune, iar stratul de zăpadă măsoară 50 cm.

Vatra Dornei: . Se schiază pe pârtia Parc și Veverița. Stratul mediu de zăpadă măsoară 40 cm.

sursa: FB / Madaras-Harghita

Mădăraș-Harghita: Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară 50 cm.

Toplița: Sunt deschise toate pârtiile. Acestea sunt dotate cu teleschi, program: 10.00-18.00.

Praid: Se schiază în condiții foarte bune pe Bogdan 1 și 2. Este depus strat proaspăt de zăpadă.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *