Vlad Pop Crișan, nevoit să abandoneze cursa 6633 Artic Ultra

sursa: FB / everRestless

Maratonistul Vlad Pop Crișan a ieșit din cursa 6633 Artic Ultra. El a fost retras din competiție de organizatori, care au considerat că starea lui de sănătate nu îi mai permitea să continue cursa în condiții de siguranță. “Uneori e nevoie să îi protejăm pe atleți de ei înșiși și asta a trebuit să facem noaptea trecută”, au spus aceștia.

sursa: FB / everRestless

În ultimele 12 luni, Vlad s-a dedicat trup și suflet pregătirii pentru acest ultramaraton la care a alergat pentru copiii cu afecțiuni oncologice din România. Dedicația lui pentru această cauză este uimitoare, iar dorința lui de a ajunge în Tuk (n.r. linia de finish) este foarte posibil să fie cea mai mare pe care am întâlnit-o la vreun participant. 2020 nu a fost însă anul lui. Vlad pur și simplu nu era într-o stare fizică bună în ultima noapte când temperaturile au scăzut la un nivel periculos, așa că decizia corectă 100% a fost să îl retragem din cursă, împotriva voinței lui.

Când vorbesc despre Vlad îl descriu ca cel mai drăguț om din lume și este unul dintre cei mai buni camarazi ai mei care au participat la acest eveniment – însă uneori e nevoie să îi protejăm pe atleți de ei înșiși și asta a trebuit să facem noaptea trecută, se arată în postarea oficială făcută de organizatori pe pagina de Facebook 6633 Artic Ultra.

sursa: FB / everRestless

La ultramaratonul de 618 km s-au înscris 30 de concurenți. Ei au luat startul în 27 februarie, la ora locală 10.30. În cursă au mai rămas momentan opt sportivi.

Anul trecut, Vlad Pop Crișan a câștigat cursa scurtă de la Cercul Polar, de 193 de kilometri. El s-a înscris în cursa lungă din dorința de a strânge fondurile necesare pentru 100 de burse educaționale oferite copiilor cu afecțiuni oncologice de la MagiCAMP.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *