Poveste cu final fericit. Muntele Mic și ultimul weekend cu Winter Tour

Toate poveștile frumoase ajung, din păcate, la final. După opt weekenduri de vis în care au bătut țara în lung și-n lat animând pârtiile din România, membrii echipei Winter Tour și-au încheiat periplul din acest sezon într-un cadru de basm. La Muntele Mic, pe pârtia Borlova, a avut loc un ultim eveniment și vă putem spune că a fost magic.

I-am însoțit pe prietenii de la Winter Tour și de această dată. Deși a fost o urcare cu peripeții, la ceas de seară, sâmbătă dimineața am înțeles de ce toți cei care ajung la Muntele Mic rămân cu acest loc în suflet. Cerul pastelat de la răsărit, troienele de zăpadă de peste un metru și întreaga priveliște care se dezvăluie în fața ochilor par a fi pictate.

A fost powder peste tot. Când este iarnă deplină, la Muntele Mic poți să mergi cu placa sau schiurile de pe pârtie la cazare sau la restaurant. Este o încântare să îi cunoști pe oamenii primitori din zonă, dar și să vezi că nu există construcții care să strice peisajul.

Weekendul a fost cu peripeții. Vântul suflă cu putere în golul alpin și ne-a dat ceva bătăi de cap sâmbătă dimineața. Băieții de la Winter Tour sunt însă căliți, așa că până la sosirea schiorilor, toate au fost pregătite pentru două zile de distracție la maxim.

Concursul de Ollie Jumps a fost o adevărată provocare pentru boarderi, iar la slalom cu spatele am urmărit un adevărat show. Competiția cea mai acerbă a fost la sprint la deal în clăpari sau booti și distracția cea mai mare la spin around the stick. Pare ușor de pe margine, dar să te învârți de zece ori în jurul bățului de schi, iar apoi să șutezi cu mingea la poartă nu e treabă ușoară nici pentru cei care au experiență în a manageria amețeala.

La Muntele Mic ne-am distrat și cu un joc de popice big size și ne-am bucurat iarăși de plimbările pe culmi de munte cu Buggy, ATV-ul cu șenile al Winter Tour. Seara, la après-ski party cu DJ Raul Rusu, a fost la fel de magic ca momentele petrecute pe pârtie la răsărit.

Nu au lipsit premiile de la tombola Winter Tour care se organizează în fiecare weekend: vouchere pentru excursii de aventură în insula grecească Samothraki, abonamente la noul festival de muzică Form Days, bilete la meciurile demonstrative Sports Festival, vouchere de reducere la închirierea de autorulote Book Your Camper și ture gratuite pe cea mai rapidă tiroliană din România din Cheile Turzii.

Ne-am bucurat de un sezon memorabil. Chiar dacă a fost o iarnă blândă, am avut noroc și peste tot pe unde am mers am adus cu noi ninsorile. Se știe deja, noi suntem primii pe pârtie și ultimii care pleacă, iar cei care vin alături de Winter Tour trăiesc iarna din plin” – Tiberiu Pop, organizator.

Winter Tour 2020 a însemnat 9 weekenduri petrecute pe pârtiile din România. Anul acesta, caravana distracției a ajuns la: Bușteni, Azuga, Predeal, Rarău, Șureanu, Mărișel, Buscat, Cavnic și Muntele Mic. A fost cea de-a șaptea ediție a festivalului, iar anul viitor organizatorii pregătesc noi surprize și provocări. Evenimentul își propune să creeze o comunitate a schiorilor și snowboarderilor din România și să promoveze pârtiile din țară. Stay tuned!

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *