Cupa de Ski Austriacă x Ski amadé. Cum a venit muntele la Mohamed

Câteodată chiar vine muntele la Mohamed. Adică, după ce am stat aproape o iarnă întreagă gândindu-ne cu jind la pârtiile din Alpii Austrieci și ne-am hrănit cu amintiri și nostalgii, ne-am trezit aici, la noi, cu Ski amadé, cea mai mare regiune de schi a Austriei și una dintre cele mai mari ale Europei. Poate de aceea acest lucru s-a petrecut în 29 februarie, o zi rară, de care avem parte doar din patru în patru ani. E drept, totul s-a întâmplat în cel mai dezvoltat domeniu de schi din România, Poiana Brașov, acolo unde s-au gândit cei de la Ambasada Austriei la București să organizeze a treia ediție a Cupei de Ski Austriece, o competiție destinată celor care lucrează în companii cu capital austriac din România. Cum ați putut deduce, ediția din acest an a fost susținută de Ski amadé și voi reveni la acest aspect pentru că cred că mi-am dat seama de ce. 

Deocamdată, să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului: la masculin, a treia ediție a Cupei de Ski Austriece a fost câștigată, la fel ca cele două de până acum, de Martin Freinademetz, unul dintre investitorii de la Arena Platoș Păltiniș și fost campion mondial de snowboarding. Pe doi a venit Adrian Crizbășianu, de la VGP Parks, iar a treia poziție a podiumului a fost ocupată de Markus Haidn, de la Trumer Schutzbauten.

Dar cea mai frumoasă luptă s-a înregistrat la feminin. Dacă prima treaptă a podiumului a fost adjudecată categoric de Mojca Ogris (Demachenko), ocupanta poziției secunde, Silvia Maier (Austria Bio Garantie) a avut doar o sutime de secundă mai puțin decât Mina Văleanu (Gilescu&Partenerii) care a terminat, firesc, pe trei.

Dar Cupa de Ski Austriacă nu este despre competiție și orgolii. Este despre prietenie și distracție, despre timp liber de calitate. Și, mai ales, despre bucuria schiului. De aceea, cele mai aplaudate momente ale premierii au fost decernarea premiilor speciale: unul pentru stil și eleganță, care i-a fost acordat lui Harald Amrain, schiorul care a parcurs ambele manșe ale slalomului uriaș amenajat pe finalul pârtiei Lupului într-un curajos telemark și unul pentru expertul veteran, adjudecat de Andreas Huber. Iar finalul a fost, bineînțeles, un apres-ski party în stil austriac, cu DJ Randy, adus tocmai din Austria pentru acest eveniment. De altfel, DJ Randy, împreună cu un alt DJ austriac, DJ Edelweiss a întreținut atmosfera și între cele două manșe ale concursului. Și mai trebuie spus ceva. Toată suflarea prezentă a participat la o tombolă, iar câștigătorul a plecat acasă cu un voucher pentru un sejur de șapte zile pentru două persoane, cu skipass pentru șase zile, la un hotel de patru stele din Ski amadé. 

sursa: Facebook / Ski amade

Și acum să revenim la povestea de la început, cu Mohamed și muntele. Chiar dacă gestionează 760 de kilometri de pârtii, răspândite în cinci mari regiuni, deservite de 260 de instalații de transport pe cablu ultra-moderne accesibile cu un singur skipass, filozofia celor de la Ski amadé este taman asta: bucuria schiului, timp de calitate, distracție pentru toată lumea, indiferent de vârstă, de pasiuni, sau domenii de interes. Atât pe pârtie cât și în afara ei, pentru că cea mai mare regiune de schi a Austriei se definește ca o regiune pentru familii și nu se limitează la a oferi pârtii impecabile și experiențe frumoase oricărui schior sau snowboarder, ci se dezvoltă inclusiv în direcția experiențelor culinare sau a  degustărilor de vinuri. Taste Ski amadé se numește programul care propune rute culinare pe schiuri, iar schiul și vinul se împletesc armonios acolo de 10 ani. Mai multe despre Ski Amadé, puteți citi AICI , într-un articol de la începutul iernii.

Scris de: Andrei Huțanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *