Unde se schiază în weekendul 22-23 februarie

sursa: FB / Gondola Sinaia

A nins în multe zone de munte din țară, așa că pârtiile au un strat proaspăt de zăpadă. În weekend vremea se încălzește și se anunță temperaturi predominant pozitive. Se anunță o sâmbătă perfectă pentru schi, cu cer senin. Duminică însă, sunt anunțate ploi în anumite stațiuni montane.

Poiana Brașov: În weekend vor fi deschise toate pârtiile din Poiana Brașov. Stratul de zăpadă măsoară 60-80 cm. Se schiază în condiții foarte bune pe toate traseele din Masivul Postăvarul. În weekend se anunță se anunță temperaturi pozitive cu maxime de 9 grade Celsius și cer înnorat.

sursa: FB / Gondola Sinaia

Sinaia: Sunt amenajate pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui, Valea Dorului și Varianta. Este depus un strat proaspăt de zăpadă care măsoară aproximativ 40 cm. Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 17:00, iar Gondola Carp funcționează între orele 08:00-16:30. Telescaunul Soarelui funcționează între 08:10 și 16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 145 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii.

Predeal: Se schiază în condiții Toate instalațiile sunt funcționale. Nocturna de pe pârtia Clăbucet va funcționa în weekend între orele 17.00-21.00. Se schiază în condiții bune pe toate pârtiile, în afară de pârtia Subteleferic care rămâne închisă. Stratul mediu de zăpadă măsoară 60 cm.

sursa: FB / Domeniul schiabil Kalinderu

Azuga: Stratul mediu de zăpadă măsoară peste 50 cm. Condițiile de schi sunt excelente. Sunt deschise pârtiile Sorica, Cazacu, Cazacu Începători și Variantă.

Bușteni: Sunt deschise ambele pârtii de pe domeniul schiabil Kalinderu precum și fun park-ul. De săptămâna trecută funcționează și o nouă pârtie pentru săniuș, amenajată la la baza pârtiei. Stratul mediu măsoară 50 cm, iar condițiile de schi sunt foarte bune.

Straja: Stratul mediu de zăpadă măsoară 40 cm. Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile.

sursa: FB / Complex Montan – Straja

Arena Platoș: Sunt deschise toate pârtiile și se schiază în condiții bune. Stratul de zăpadă măsoară 60 cm.

Transalpina: S-au redeshis toate pârtiile. Funcționează de la ora 09.00, până la ora 17.00. O cartelă pentru o zi petrecută la munte costă 110 lei, iar pentru jumătate de zi (până la ora 14.00), 80 de lei. O urcare cu gondola costă 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

sursa: FB / Domeniul schiabil Transalpina

Șureanu: Toate pârtiile sunt deschise și sunt acoperite de zăpadă 100% naturală. Condițiile de schi sunt excelente.

Șuior: Sunt deschise pârtiile Șuior 1 și Șuior 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară 50 cm.

Cavnic: Se schiază în condiții excelente pe Roata 1 și 2, precum și pe pârtia neagră. Stratul de zăpadă este de peste un metru. În weekend, ajunge la Cavnic Wintertour, cel mai mare festival de iarnă din România. Vor avea loc concursuri cu premii, provocări și après-ski party.

Prislop: Se schiază în condiții bune. Telescaunul funcționează începând cu ora 10.00.

Muntele Mic: Sunt deschise toate pârtiile. Se schiază în condiții foarte bune. Se schiază și la Semenic, pe pârtiile Goznuța 1 și 2, pe Crucea de Brazi 2, precum și la Văliug. 

sursa: FB / Muntele Mic online

Rânca: Se schiază în condiții bune pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară 40 cm.

Mărișel: Toate pârtiile sunt deschise și se schiază în condiții foarte bune.

Buscat: Condiții perfecte de schi pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară 50 cm.

Arieșeni: Stratul mediu de zăpadă măsoară 50 cm. Se schiază în condiții bune pe Vârtop 1 și Vârtop 2.

Rarău: Se schiază în condiții foarte bune. Stratul de zăpadă măsoară 50 cm.

Vatra Dornei: Se schiază pe pârtia Parc și Veverița. Stratul mediu de zăpadă măsoară 30 cm. În weekend, pe pârtia Veverița are loc competiția de slalom uriaș Cupa Dorna Medical.

Mădăraș-Harghita: Se schiază în condiții bune pe Mihai Mare și Mihai Mic și în condiții acceptabile pe Șugău și pe pârtia de Începători. Stratul de zăpadă măsoară 50 cm.

Toplița: Sunt deschise ambele pârtii, Bradul și Magheruș. Pârtiile sunt dotate cu teleschi, program: 10.00-18.00.

Praid: Se schiază în condiții foarte bune pe Bogdan 1 și 2. Stratul de zăpadă proaspătă depusă măsoară 60 cm.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *