Red Bull Oslea Hike & Ride. A început singura competiție de hike and ride din România

sursa: FB / Oslea Hike & Ride Challenge

S-a dat startul celei mai tari competiții pentru freerideri din țară. Cea de-a noua ediție Red Bull Oslea Hike & Ride a început cu o nouă probă inclusă în competiție. Este vorba de ”chinese downhill” unde cei mai rapizi 100 de rideri care coboară muntele se clasează în finala de sâmbătă.

sursa: FB / Oslea Hike & Ride Challenge

După 8 ani în care a lansat adevărate provocări comunității de freerideri din țară, evenimentul s-a extins la un nou nivel. Dacă până acum una dintre provocări era ocuparea unui loc din totalul de 120 de poziții deschise în competiție, ediția cu numărul 9 oferă această șansă unui număr de 360 de concurenți: 300 la categoria OPEN și 60 la categoria PRO. 

Ziua de sâmbătă se va desfășura după aceleași reguli și în același format ca și în anii trecuți, iar aceasta constă în testarea abilităților fizice ale concurenților prin urcarea întregului versant, având pe umeri greutatea echipamentului, dar și frigul din golul alpin. Această urcare va avea loc pe o distanță de 3,9 kilometri cu plecare de la cota 1.300, până la nivelul crestei la 1.940 metri. Ajunși pe creastă, concurenții vor trece la partea a doua a provocării, și anume coborârea pe schi sau snowboard pe traseul de 1,4 kilometri, unde trebuie să impresioneze juriul prin liniile, controlul, fluiditatea, stilul și trick-urile lor. 

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *