O legendă a alpinismului, la ALPIN FILM FESTIVAL

O săptămână întreagă de aventură, adrenalină și peisaje care îți taie respirația în cele mai noi și premiate filme de munte. Alpin Film Festival revine în 24 februarie-1 martie cu cea de-a cincea ediție. Evenimentul, primul din țară dedicat filmului montan, va avea loc la Brașov, Bușteni și Predeal.

Invitatul special al acestei ediții este Krzysztof Wielicki, primul om din istorie care a cucerit Everestul pe timp de iarnă. Polonezul este o legendă a alpinismului și a fost distins în 2019 cu premiul Piolet d’Or pentru întreaga carieră. Expediția lui Krzysztof Wielicki din 1980 pe K2, alături de Leszek Cichy, este subiectul celebrului documentar The Last Mountain. Proiecția filmului va avea loc în 26 februarie, de la ora 19.30, la Centrul Cultural Reduta și după, invitatul special va vorbi publicului despre expedițiile sale și planurile de viitor.

Cea de-a cincea ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș. Un eveniment special în memoria acestuia va fi organizat în 28 februarie, la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

,,Alpin Film Festival îi datorează lui Zsolt faptul că a devenit un festival consacrat, care contează, pentru că a reuşit în fiecare an, încă de la înfiinţarea sa, să se ridice la «mare înălţime» prin Gala Muntelui, unde Zsolt şi-a pus tot sufletul încercând să adune în jurul ideii de performanţă, de cultură a muntelui, toată suflarea celor care cunosc bine fenomenul alpinismului de performanţă, istoria acestuia în România şi succesele care trebuiesc amintite. Tot ce vom face pe mai departe va avea ca sursă de inspiraţie generozitatea şi pasiunea lui Zsolt pentru cultura şi educaţia montană”, a spus Dan Burlac, preşedintele Alpin Film Festival.

În fiecare zi a festivalului, cele mai bune titluri internaționale lansate în 2019 și cele mai noi producții românești, vor fi proiectate în Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania, Cinemateca Patria, Cinema One și Sala Reduta din Brașov, Centrul Aurel Stroe din Bușteni și Predeal.  Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *