Unde se schiază în weekendul 15-16 februarie

sursa: FB / Arena Platos Paltinis

Se anunță un weekend perfect pentru toți cei care vor să meargă la munte. În majoritatea statiunilor de schi a nins, așa că pârtiile sunt acoperite cu un strat consistent de zăpadă proaspătă. În weekend vremea se încălzește. Se anunță temperaturi pozitive și cer senin.

Poiana Brașov: În weekend vor fi deschise toate pârtiile din Poiana Brașov, mai puțin pârtia Subteleferic care este pregătită pentru competiția sportivă Small Evolving Ski Nations Race – FIS -SES 2020 Race (18-21 februarie). Se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Drumul Roșu, Lupului și Sulinar din partea superioară a Masivului Postăvarul, și în condiții bune pe Kanzel. Stratul de zăpadă măsoară 50-60 cm în aceste zone. Condiții foarte bune de schi sunt și pe pistele din zona inferioară, unde stratul mediu de zăpadă este de 40 cm. În weekend se anunță minime de -4 grade Celsius și cer predominant însorit.

Sinaia: Pârtiile din Valea Soarelui și Dorului sunt amenajate. Din cauza vântului, în anumite zone ale pârtiilor este posibil să se formeze dune de zăpadă. Stratul mediu de zăpadă este de aproximativ 40 cm. Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 17:00, iar Gondola Carp funcționează între orele 08:00-16:30. Telescaunul Soarelui funcționează între 08:10 și 16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 145 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii.

sursa: FB / Gondola Sinaia

Predeal: Toate instalațiile sunt funcționale. Nocturna de pe pârtia Clăbucet va funcționa în weekend între orele 17.00-21.00. Se schiază în condiții bune pe toate pârtiile, în afară de pârtia Subteleferic care rămâne închisă. Stratul mediu de zăpadă măsoară 60 cm.

Azuga: A nins în aceste zile la Azuga, așa că este strat proaspăt de zăpadă pe pârtii de peste 10 centimetri așezat uniform pe piste. Sunt condiții excelente de schi pe pârtia Sorica, Cazacu, Cazacu Începători și Variantă.

Bușteni: Sunt deschise ambele pârtii de pe domeniul schiabil Kalinderu (Kalinderu 1 și 2), precum și fun park-ul. În plus, a fost amenajată o nouă pârtie pentru săniuș la baza pârtiei. Prețul unui skipass de o zi costă 155 lei pentru adulți și 80 lei pentru copii. Stratul mediu măsoară 50 cm, iar condițiile de schi sunt foarte bune.

sursa: FB / Statiunea Straja – Pro Straja

Straja: Se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Sfântu Gheorghe, Platoul Soarelui, Telegondolă, pe Platoul Constantinescu, pe Mutu și pe Începători Școală. Sunt deschise și pârtiile Straja, Lupului 1 și 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară 30 cm. Sâmbătă va avea loc Cupa Baloo la schi.

Arena Platoș: Sunt deschise toate pârtiile și se schiază în condiții bune. Stratul de zăpadă măsoară 60 cm.

Transalpina: Vor fi deschise toate pârtiile, de la ora 09.00, până la ora 17.00. O cartelă pentru o zi petrecută la munte costă 110 lei, iar pentru jumătate de zi (până la ora 14.00), 80 de lei. O urcare cu gondola costă 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

Șureanu: Condiții excelente de schi. Toate pârtiile sunt deschise și sunt acoperite de zăpadă 100% naturală.

Șuior: Stratul mediu de zăpadă măsoară 50 cm. Sunt deschise pârtiile Șuior 1 și Șuior 2, între orele 10:00-22:00. În weekend, va fi cer însorit. La Cota 1000, sâmbătă seara va fi organizată o petrecere de Valentine’s Day.

Cavnic: Se schiază în condiții excelente pe Roata 1 și 2. Roata 2 poate fi folosită acum și de snowboarderi. Stratul de zăpadă este de 70 cm. A fost deschisă pârtia neagră Rainer.

Pârtia Rainer
sursa: FB / SuperSki Cavnic

Prislop: Se schiază în condiții bune. Telescaunul va funcționa începând cu ora 10.00.

Muntele Mic: În weekend, vor fi deschise toate pârtiile. Se poate schia în condiții foarte bune. Se schiază și la Semenic, pe pârtiile Goznuța 1 și 2, pe Crucea de Brazi 2, precum și la Văliug. 

Rânca: Se schiază în condiții bune pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară 30 cm.

Mărișel: Toate pârtiile sunt deschise și se schiază în condiții foarte bune.

sursa: FB / Marisel Ski & Bike Resort

Buscat: Condiții perfecte de schi pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară 40 cm. În weekend, ajunge la Buscat Wintertour, cel mai mare festival de iarnă din România. Vor avea loc concursuri cu premii, provocări și après-ski party.

Arieșeni: Se schiază în condiții bune pe Vârtop 1 și Vârtop 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară 30 cm.

Rarău: Se schiază în condiții foarte bune. Stratul de zăpadă măsoară 40 cm. Skipass-ul pentru o zi costă 100 de lei pentru adulți și 60 de lei pentru copii.

Vatra Dornei: Se schiază pe pârtia Parc și Veverița. Stratul mediu de zăpadă măsoară 20 cm.

Mădăraș-Harghita: Se schiază în condiții bune pe Mihai Mare și Mihai Mic și în condiții acceptabile pe Șugău și pe pârtia de Începători. Pârtiile, dotate cu teleschi și nocturnă, sunt deschise între orele 10.00-16.00 și 18.00-21.00. Stratul de zăpadă măsoară 35 cm.

Toplița: Sunt deschise ambele pârtii, Bradul și Magheruș. Pârtiile sunt dotate cu teleschi, iar skipass-ul pentru o zi costă 65 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copiii sub 14 ani (program 10.00-18.00).

Praid: Se schiază în condiții foarte bune pe Bogdan 1 și 2. A nins, iar stratul de zăpadă proaspătă depus măsoară 60 cm.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *