Cum se schiază la Șureanu

Am fost să vedem cum se schiază la Șureanu, după ce seceta primelor luni de iarnă a lăsat locul ninsorilor viscolite. Drumul de acces de după barajul Oașa este bun după standardele Șureanu, adică gropile sunt astupate de zăpadă, iar făgașele încă lipsesc. Lanțurile sunt utile după Luncile Prigoanei, chiar dacă pe această porțiune drumul este mai larg decât în alți ani. Parcările de la baza domeniul și de la Apres Ski Ada sunt de asemenea extinse.

În weekendul trecut au fost deschise toate pârtiile și toate instalațiile, iar calitatea zăpezii a încercat parcă să compenseze tristețile seci ale ultimelor două luni. Am schiat ”ca în Austria”, cât ne-au ținut picioarele. Nu am fost singurii, vârful de trafic la instalații fiind în jurul prânzului, cam 15-20 de minute timp de așteptare la telescaun. Apropo de prânz, acesta se poate lua doar la noul restaurant „plimbă tava” de la baza domeniului.

Zona de off-piste este practicabilă, însă are încă relativ puțină zăpadă, compactată de vântul puternic.

Prognoza anunță în continuare ninsori, așa că putem spera la un rest de sezon îmbelșugat la Șureanu, așa cum ne-am obișnuit.

Scris de: Iancu Verdeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *