Spectacol la Freeride World Tour în Kicking Horse, Canada

A doua etapă a circuitului Freeride World Tour a avut loc la Kicking Horse, Canada. După ce în prima etapă din Japonia concurenții s-au confruntat cu condiții dificile care au afectat performanțele, în Canada au găsit condiții ideale ale zăpezii și un versant vast, ”Ozone”, cu două porți de start și multiple opțiuni de alegere a traseului.

Cel mai spectaculos moment al competiției a fost oferit de japonezul Yu Sasaki, care s-a desprins de pe uriașa stâncă „George Rodney”, cu o înălțime de aproximativ 20 de metri, aterizând impecabil. Cu toate acestea, din cauza unei aterizări nereușite în partea superioară a traseului, acesta a ratat podiumul.

Competiția a început cu categoria Snowboard fete, unde s-a impus câștigătoarea a două titluri mondiale și liderul curent al clasamentului, franțuzoaica Marion Haerty. Aceasta a fost urmată de Claudia Avon (Canada) și Erika Vikander (SUA).

A urmat proba Schi fete, unde arbitrii au avut sarcina extrem de dificilă de a diferenția între zece evoluții foarte reușite. În final, neozeelandeza Jessica Hotter a ocupat prima poziție, fiind urmată de lidera actuală a clasamentului și câștigătoarea titlului de anul trecut, italianca Arianna Tricomi. Al treilea loc pe podium a fost ocupat de elvețianca Elizabeth Gerritzen.

Proba Snowboard băieți a fost adjudecată de Jonathan Penfiend (SUA), care trece astfel pe locul 2 în clasament, urmat de compatriotul Sammy Luebke și de liderul curent al clasamentului general, francezul Victor De Le Rue.

Cea mai disputată categorie a fost Schi băieți, unde câștigătorul din 2015 și 2018 al Freeride World Tour, suedezul Kristofer Turdell, a reușit o evoluție fulminantă care l-a plasat pe prima treaptă a podiumului. Pe locul 2 s-a situat compatriotul și prietenul său, Carl Regnér Eriksson, iar pe a treia treaptă a podiumului a urcat liderul actual al clasamentului, americanul Andrew Pollard. Din păcate, această categorie a fost marcată de un număr mare de căzături, fancezul Wadeck Gorak și germanul Konstantin Ottner accidentându-se în aceeași zonă a traseului, reușind însă să termine coborârea „pe picioare” și urmând a fi examinați de medici.

Competiția poate fi urmărită integral, aici. Circuitul Freeride World Tour se mută acum în Europa, următoarea etapă fiind programată în intervalul 28 februarie – 4 martie la Ordino Arcalís, în Andorra.

Scris de: Iancu Verdeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *