Unde se schiază în weekendul 1-2 februarie

sursa: FB / Statiunea Straja - Pro Straja

Ne așteaptă un weekend cu zăpadă naturală pe multe din pârtiile din România. A nins în zonele de munte, astfel că se va putea schia în condiții bune și foarte bune la Straja, Șureanu sau pe Transalpina, unde în acest weekend se va da startul sezonului de schi.

Poiana Brașov: Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile din zona inferioară a Masivului Postăvarul, sub platoul Ruia, unde stratul mediu de zăpadă măsoară 40 cm. Condiții excelente de schi sunt și în zona superioară, pe Drumul Roșu, Lupului și Sulinar. Aici stratul de zăpadă este de 60 cm. Starea zăpezii este bună și pe Kanzel. În weekend, vremea se încălzește. Sâmbătă se anunță vreme cu nori și soare, iar duminică sunt posibile averse de ploaie.

Sinaia: Toate pârtiile din Soarelui și Dorului sunt amenajate cu strat proaspăt de zăpadă. Condițiile de schi sunt bune, iar stratul mediu de zăpadă măsoară 30 cm.

sursa: FB / Gondola Sinaia

Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 17:00, iar Gondola Carp funcționează între orele 08:00-16:30. Telescaunul Soarelui funcționează între 08:10 și 16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 145 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii.

Predeal: Se schiază în condiții bune pe pârtia Clăbucet și în condiții acceptabile pe Clăbucet Sosire, Clăbucet Variană și Clăbucet Școală. Stratul mediu de zăpadă măsoară 20 cm. Este deschisă și pârtia Cocoșul, unde se schiază în condiții dificile.

Azuga: A nins la Azuga și sunt condiții foarte bune de schi pe pârtia Sorica, Cazacu, Cazacu Începători și Variantă. Este deschisă și Cazacu Bretea legătura Telegondolă. Stratul de zăpadă măsoară în medie 27 cm. Sunt anunțate ninsori și în zilele următoare.

Bușteni: Sunt deschise ambele pârtii de pe domeniul schiabil Kalinderu (Kalinderu 1 și 2), precum și fun park-ul. Condiții de schi sunt bune, iar stratul mediu de zăpadă este de 30 cm. Prețul unui skipass de o zi costă 155 lei pentru adulți și 80 lei pentru copii. Stratul mediu măsoară 30 cm.

sursa: FB / Statiunea Straja – Pro Straja

Straja: Se schiază în condiții foarte bune pe pârtia Mutu și Sfântu Gheorghe și în condiții bune pe Constantinescu, Platoul Soarelui, Straja, Lupului 1 și 2, Telegondolă și Începători școală. Pentru transport, sunt disponibile telegondola și telescaunul. Prețul unei cartele comune costă 120 de lei pe zi și este valabilă între orele 09.00-17.00. Se anunță un mega-weekend la Straja unde în 30 ianuarie-2 februarie are loc Snow Fest Preview Days.

Arena Platoș: Sunt deschise toate pârtiile și se schiază în condiții bune. Stratul de zăpadă măsoară 60 cm. În weekend se anunță vreme caldă, iar evenimentele programate au fost amânate din cauza condițiilor meteo.

sursa: FB / Arena Platos Paltinis

Transalpina: Vineri, 31 ianuarie, de la ora 09.00, se va redeschide domeniul schiabil din Voineasa. Sunt șapte pârtii disponibile, dotate cu telegondolă, teleschi și telescaun. Au fost aprobate și tarifele pentru skipass-uri. O cartelă pentru o zi petrecută la munte va costa 110 lei, iar pentru o jumătate de zi (până la ora 14.00), 80 de lei. O urcare cu gondola va costa 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

Șureanu: A nins toată săptămâna în zonă și s-a produs un strat nou și consistent de zăpadă. Sâmbătă se vor deschide toate pârtiile care până acum, din lipsa zăpezii, erau închise. În următoarele șapte zile se anunță ninsori și viscol, ceea ce va îmbunătăți starea generală a pârtiilor. Temperaturile vor oscila între -10 și 5 grade Celsius. Drumul este accesibil, dar sunt necesare lanțuri de zăpadă. În weekend, la Șureanu, ajunge caravana Winter Tour, cu provocări, concursuri cu premii și après-ski party.

Șuior: Stratul mediu de zăpadă măsoară 26 cm. Sunt deschise pârtiile Șuior 1 și Șuior 2, între orele 10:00-22:00. De asemenea, este deschis snowpark-ul cu pârtie pentru începători și tubing.

Cavnic: Se schiază în condiții foarte bune pe Roata 1 și 2. Momentan, sunt deschiși 3 din cei 6 km de pârtii. Stratul de zăpadă este de 50 cm.

Prislop: Se schiază în condiții bune. Telescaunul va funcționa începând cu ora 10.00.

sursa: FB / Muntele Mic online

Muntele Mic: Este deschisă pârtia Borlova, dotată cu teleschi, unde se schiază în condiții bune. Se schiază și pe pârtia Nordica. Stratul de zăpadă măsoară 26 cm. Se schiază de asemenea la Semenic, pe pârtiile Goznuța 1 și 2, pe Crucea de Brazi 2, precum și la Văliug. 

Rânca: Se schiază pe M1, în condiții bune și pe Păpușa-Rânca 1 și Junior, în condiții acceptabile. Stratul de zăpadă măsoară 30 cm.

Mărișel: Se schiază pe Mărișel 1, 2 și 3. Stratul de zăpadă măsoară 26 cm.

Buscat: Se schiază în condiții bune pe Buscat 1 (pârtie albastră). Stratul de zăpadă măsoară 40 cm.

Arieșeni: Se schiază în condiții acceptabile pe Vârtop 1 și Vârtop 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară 25 cm.

Rarău: Se schiază în condiții bune pe pârtia care măsoară 2.8 km. Stratul de zăpadă este de aproximativ 25 cm. Pârtia este dotată cu telegondolă și instalație de nocturnă. Skipass-ul pentru o zi costă 100 de lei pentru adulți și 60 de lei pentru copii.

sursa: FB / Rarau Ski Resort

Vatra Dornei: Se schiază pe pârtia Parc și Veverița. Stratul mediu de zăpadă măsoară 15-20 cm.

Mădăraș-Harghita: Se schiază în condiții bune pe Mihai Mare și Mihai Mic și în condiții acceptabile pe Șugău și pe pârtia de Începători. Pârtiile, dotate cu teleschi și nocturnă, sunt deschise între orele 10.00-16.00 și 18.00-21.00. Stratul de zăpadă măsoară 25-30 cm.

Toplița: Sunt deschise ambele pârtii, Bradul și Magheruș. Stratul de zăpadă măsoară 30 cm și se schiază în condiții bune. Pârtiile sunt dotate cu teleschi, iar skipass-ul pentru o zi costă 65 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copiii sub 14 ani (program 10.00-18.00).

Praid: Se schiază în condiții bune pe Bogdan 1 și în condiții acceptabile pe Bogdan 2. Stratul de zăpadă măsoară 25-30 cm.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *