Unde se schiază în weekendul 24-26 ianuarie

sursa: FB / Arena Platos Paltinis

Urmează un weekend prelungit, așa că administratorii pârtiilor din România au pregătit pistele și au decis, în multe locuri, să țină funcționale mai mult timp gondolele sau instalațiile de telescaun și teleschi. Nu a nins, dar a trecut fenomenul de inversiune termică, astfel că tunurile de producere a zăpezii artificiale au putut fi puse în funcțiune. A fost făcută zăpadă proaspătă pentru weekendul care se anunță unul cu vreme caldă.

Poiana Brașov: Se schiază pe 9 pârtii. Condițiile sunt excelente pe Kanzel. Se schiază în condiții bune pe Sulinar, Ruia, Drumul Roșu, Stadion, Subteleferic și Sub Teleferic Icpat. Pe pârtiile Bradul și Lupului condițiile sunt acceptabile. Stratul mediu de zăpadă măsoară 45 cm. În weekend, vremea se anunță caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi minime de -1 grad Celsius și cer înnorat.

Sinaia: Se prezintă în condiții foarte bune pârtiile Lăptici 1 și 2, Valea Soarelui 1 și 2, Valea Dorului 1 și Varianta. Stratul mediu de zăpadă este de aproximativ 25 cm.

sursa: FB / Gondola Sinaia

Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 17:00, iar Gondola Carp funcționează între orele 08:00-16:30. Telescaunul Soarelui funcționează între 08:10 și 16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 145 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii.

Predeal: Se schiază în condiții bune pe pârtia Clăbucet și în condiții acceptabile pe Clăbucet Sosire, Clăbucet Variană și Clăbucet Școală. Stratul mediu de zăpadă măsoară 20 cm. Este deschisă și pârtia Cocoșul, unde se schiază în condiții dificile.

Azuga: Condiții bune de schi pe pârtia Sorica, Cazacu, Cazacu Începători și Variantă. Este deshisă și Cazacu Bretea legătura Telegondolă. Stratul de zăpadă măsoară în medie 27 cm.

Bușteni: Sunt deschise ambele pârtii de pe domeniul schiabil Kalinderu (Kalinderu 1 și 2), precum și fun park-ul. Săptămâna aceasta a fost produsă zăpadă proaspătă cu ajutorul tunurilor de zăpadă. Prețul unui skipass de o zi costă 155 lei pentru adulți și 80 lei pentru copii. Stratul mediu măsoară 30 cm.

Straja: Se schiază în condiții bune pe pârtia Mutu și Sfântu Gheorghe și în condiții acceptabile pe Constantinescu, Platoul Soarelui, Straja, Lupului 1 și 2, Telegondolă și Începători școală. Stratul mediu de zăpadă măsoară 22 cm. Pentru transport, sunt disponibile telegondola și telescaunul. Prețul unei cartele comune costă 120 de lei pe zi și este valabilă între orele 09.00-17.00.

sursa: FB / Statiunea Straja – Pro Straja

Arena Platoș: Sunt deschise toate pârtiile și se schiază în condiții bune. Stratul de zăpadă măsoară 60 cm.

sursa: FB / Arena Platos Paltinis

Șureanu: Sunt funcționale 3 din cele 10 pârtii: A_1; A_3; C_4. În weekend se anunță vreme rece, cu vânt slab și cer înnorat. Stratul mediu de zăpadă este de 27 cm.

Șuior: Stratul mediu de zăpadă măsoară 26 cm. Sunt deschise pârtiile Șuior 1 și Șuior 2, între orele 10:00-22:00. De asemenea, este deschis snowpark-ul cu pârtie pentru începători și tubing.

Cavnic: A fost făcut un strat nou de zăpadă pe pârtiile funcționale: Roata 1 și 2. Momentan, sunt deschiși 3 din cei 6 km de pârtii. Stratul de zăpadă este de 50 cm și se schiază în condiții bune.

Prislop: Se schiază în condiții bune. Telescaunul va funcționa începând cu ora 10.00.

sursa: FB / Partia Prislop

Muntele Mic: Este deschisă pârtia Borlova, dotată cu teleschi, unde se schiază în condiții bune. Se schiază și pe pârtia Nordica. Stratul de zăpadă măsoară 26 cm. Se schiază în weekend și la Semenic, pe pârtiile Goznuța 1 și 2, pe Crucea de Brazi 2, precum și la Văliug. 

Rânca: Se schiază pe M1, în condiții bune și pe Păpușa-Rânca 1 și Junior, în condiții acceptabile. Stratul de zăpadă măsoară 25 cm.

Mărișel: Se schiază pe Mărișel 1, 2 și 3. Stratul de zăpadă măsoară 26 cm. În weekend va avea loc aici prima ediție a festivalului de iarnă SPANDO cu concursuri de sezon pentru copii și competiție de slalom uriaș în două manșe.

Buscat: Se schiază în condiții bune pe Buscat 1 (pârtie albastră), unde stratul de zăpadă măsoară 40 cm.

Feleacu: A fost făcută zăpadă proaspătă. Se va putea schia pe pârtia mare și pe pârtia de începători, deservite de teleschi. O urcare costă 5 lei. Vineri va fi program special de 24 ianuarie, astfel că pârtia va fi deschisă mai mult, de la ora 12.00, până la 22.00.

Arieșeni: Se schiază în condiții acceptabile pe Vârtop 1 și Vârtop 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară aproximativ 25 cm.

Rarău: Pârtia de 2.8 km va fi deschisă pentru prima dată în acest sezon, vineri, 24 ianuarie. Momentan, stratul de zăpadă măsoară 15-20 cm, dar tunurile de producere a zăpezii artificiale funcționează în continuare. Pârtia este dotată cu telegondolă și instalație de nocturnă. Skipass-ul pentru o zi costă 100 de lei pentru adulți și 60 de lei pentru copii.

Noul sezon de ski va fi inaugurat la Rarău cu Winter Tour, care ajunge pe pârtia de lângă Câmpulung Moldovenesc cu concursuri cu premii, provocări și après-ski party.

Vatra Dornei: Se schiază pe pârtia Parc și Veverița. Stratul mediu de zăpadă măsoară doar 15 cm. În weekend se anunță vreme rece, cu minime de până la -8 grade Celsius.

Partia Veverita
sursa: FB / Euroski – Scoala de schi

Mădăraș-Harghita: Se schiază în condiții bune pe Mihai Mare și Mihai Mic și în condiții acceptabile pe Șugău și pe pârtia Începători. Pârtiile, dotate cu teleschi și nocturnă, sunt deschise între orele 10.00-16.00 și 18.00-21.00. Stratul de zăpadă măsoară 25-30 cm.

Toplița: Sunt deschise ambele pârtii, Bradul și Magheruș. Stratul de zăpadă măsoară 30 cm și se schiază în condiții bune. Pârtiile sunt dotate cu teleschi, iar skipass-ul pentru o zi costă 65 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copiii sub 14 ani (program 10.00-18.00).

Praid: Se schiază în condiții bune pe Bogdan 1 și în condiții acceptabile pe Bogdan 2. Stratul de zăpadă măsoară 25-30 cm.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *