Unde și cum se schiază în weekendul 11-12 ianuarie

sursa: FB / Ranca pe Transalpina

În acest weekend se schiază pe aproape toate pârtiile din ţară, în condiţii bune. Asta, chiar dacă pe domeniile schiabile este doar zăpadă produsă artificial. Meteorologii anunţă vreme rece, dar cu cer senin sau ușoare înnorări.

Poiana Brașov: Se schiază în condiții excelente pe pârtia Kanzel și în condiții bune pe Bradul, Drumul Roșu, Lupului, Sulinar, Ruia, Stadion, Subteleferic și pe Sub Teleferic Icpat. Stratul mediu de zăpadă măsoară 45 cm. În weekend, vremea se anunță rece cu temperaturi de -5/-7 grade Celsius, dar cu cer senin. Așadar, se anunță un weekend perfect în Poiana Brașov pentru cei care vin la munte pentru a se bucura de sporturile de iarnă.

sursa: FB / Gondola Sinaia

Sinaia: Sunt deschise pârtiile Laptici 1, Valea Dorului 1 și 2, Valea Dorului Variantă și Valea Soarelui, unde se schiază în condiții bune. De asemenea, este amenajată și Lăptici 2, unde condițiile de schi sunt acceptabile. A fost făcută din nou zăpadă artificială după mai multe nopți cu temperaturi de -10 grade Celsius, iar acum stratul mediu de zăpadă este de aproximativ 30 cm. Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 și funcționează pana la 17:00. Gondola Carp începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 16:30, iar Telescaunul Soarelui funcționează între 08:10 și 16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 145 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii.

Predeal: Se schiază în condiții bune pe pârtia Clăbucet și în codiții acceptabile pe Clăbucet Sosire, Clăbucet Variană și Clăbucet Școală. Pe pârtia Cocoșul, condițiile de schi sunt dificile. Din 30 noiembrie noctura funcționează zilnic până la ora 21.00.

Azuga: Toate pârtiile se prezintă în stare foarte bună, cu excepția pârtiei Sorica. Deși în ultimele zile a nins, stratul de zăpadă depus nu a ajutat foarte mult la amenajarea ei. Administratorii au anunțat însă că se lucrează intens la amenajarea ei și pentru a crea condiții cât mai bune de schi. Tunurile de zăpadă au funcționat non-stop săptămâna aceasta datorită temperaturilor negative din ultimele zile, iar stratul mediu de zăpadă măsoară aproximativ 30 cm. În weekend, la Azuga ajunge Winter Tour, festivalul care aduce provocări, concursuri și apres-ski party pe pârtiile din România.

Bușteni: Stratul de zăpadă măsoară 30 cm. Sunt deschise ambele pârtii de pe domeniul schiabil Kalinderu, precum și fun park-ul. Prețul unui skipass de o zi costă 155 lei pentru adulți și 80 lei pentru copii.

sursa: FB / Complex Montan Straja

Straja: Sunt deschise toate pârtiile în afară de Vârful Straja, Canal și 1 și Canal 2. Se schiază în condiții bune pe pârtia Mutu și Sfântu Gheorghe și în condiții acceptabile pe Constantinescu, Platoul Soarelui, Straja, Lupului 1 și 2, Telegondolă și Începători școală. Stratul mediu de zăpadă măsoară 25 cm. Pentru transport, sunt disponibile telegondola și telescaunul. Prețul unei cartele comune costă 120 de lei pe zi și este valabilă între orele 09.00-17.00.

Arena Platoș: Se schiază în condiții bune, iar stratul de zăpadă măsoară 40 cm. Sunt deschise pârtiile Arena, A, B1, B 2, și E jos, deservite de teleschi, telescaun și bandă de transport. Sămbătă, 11 ianuarie, va avea loc la Arena Platoș cea de-a șaptea ediție Family Race, concurs de slalom pentru familii.

Șureanu: Sunt funcționale 5 din cele 11 pârtii: Aușel, Șureanu S1, S2 și S3 și Curmătura C1. Singura pârtie acoperită integral de zăpadă este pârtia A3. Pe celelalte pârtii sunt zone cu zăpadă insuficientă în anumite locuri! Pârtia A3 este deservită de telescaunul Aușel care este funcțional de la ora 10:00 până la ora 17:00. Teleschiul Curmătură este deschis de la ora 10:00 până la ora 17:00. 

Șuior: Stratul mediu de zăpadă măsoară 25 cm. Sunt deschise pârtiile Șuior 1 și Șuior 2, de la ora 10:00 până la ora 22:00. De asemenea, este deschis snowpark-ul cu pârtie pentru începători și tubing.

Cavnic: Sunt deschiși 3 din cei 6 km de pârtii. Pe Roata 1, stratul de zăpadă este de 40 cm și se schiază în condiții bune, iar pe Roata 2, stratul de zăpadă măsoară 45 cm, iar condițiile sunt excelente chiar dacă este zăpadă produsă artificial. Traseul de urcare este însă mai dificil la Roata 2 pentru că acesta trebuie amenajat manual. Pârtia va rămâne deschisă atâta timp cât administratorii reușesc să mențină traseul practicabil. Din această cauză, accesul celor cu snowboard este momentan interzis pe instalația de urcare Roata 2. La Cavnic este deschisă și pârtia de sănii cu bandă rulantă. Pârtiile sunt deschise între orele 9:00-21:00.

Muntele Mic: Este deschisă pârtia Borlova, dotată cu teleschi, și pe Nordica. Stratul de zăpadă măsoară 25 cm. Se schiază în weekend și la Semenic, pe pârtiile Goznuța 1 și 2, precum și la Văliug.  

sursa: FB / Muntele Mic online

Rânca: Se schiază pe M1, Păpușa-Rânca și Junior, în condiții acceptabile. Stratul mediu de zăpadă măsoară aproximativ 25 cm.

Mărișel: Sun funcționale pârtia roșie deservită de telescaun și pârtia albastră, deservită de teleschi.

Buscat: Este deschisă pârtia albastră de 1300 m, unde se schiază în condiții bune, și pârtia de săniuțe. Stratul de zăpadă măsoară 40 cm.

Feleacu: Se schiază pe pârtia mare și pe pârtia de începători, deservite de teleschi. O urcare costă 5 lei.

Arieșeni: Se schiază în condiții accpetabile pe Vârtop 1 și Vârtop 2, iar stratul mediu de zăpadă măsoară aproximativ 25 cm.

Vatra Dornei: Se schiază pe pârtia Parc, iar administratorii fac pregătiri pentru a deschide în weekend și pârtia Veverița. Stratul de zăpadă măsoară între 15-40 cm.

Mădăraș-Harghita: Se schiază în condiții bune pe trei pârtii: Súgó, Kicsi Mihály și Csillagösvény. Pârtiile, dotate cu teleschi și nocturnă, sunt deschise între orele 10.00-16.00 și 18.00-21.00.

Toplița: Este deschisă pârtia Bradul (1200 m, dificultate ușoară) și pârtia Magherus (470 m, dificultate medie). Pârtiile sunt dotate cu teleschi, iar skipass-ul pentru o zi costă 65 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copiii sub 14 ani (program 10.00-18.00).

Praid: Se schiază pe pârtia Bogdan 2 și drumul de legătură, în condiții bune.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *