Unde se schiază în weekendul 21-22 decembrie

sursa: Facebook / Gondola Sinaia

Chiar dacă vremea s-a încălzit în toată țara, sunt zone de munte unde se schiază. Administratorii resorturilor de schi au reușit să producă suficientă zăpadă artificială în ultimele două săptămâni pentru a ține pârtiile deschise. Se schiază în Sinaia, Straja, Bușteni, Azuga, Toplița, și la Cavnic, în județul Maramureș.

Temperaturile cu plus nu i-au ținut departe de pârtie pe iubitorii sporturilor de iarnă la Sinaia. Au fost zile cu soare și temperaturi de 9 grade Celsius la cota 2000, dar plin de lume. Și în weekend vor fi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2 și Variantă, ultima în condiții de primăvară.  

Sunt amenajate și au strat bun de zăpadă pârtiile Lăptici 1 și Lăptici 2. Varianta are unele porțiuni cu strat mai subțire de zăpadă, dar se prezintă în condiții bune. Toate celelalte pârtii sunt închise. Instalațiile funcționează cu public conform programului obișnuit:

Gondola Sinaia – 09:00 – 17:00
Gondola Carp – 09:30 – 16:30
Telescaunul Soarelui – 09:40 – 16:00
”, se arată pe pagina de Facebook Gondola Sinaia.

La Straja s-a schiat toată săptămâna. În weekend va fi deschisă pârtia Constantinescu, dotată cu nocturnă și vor funcționa stațiile Teleschi 4 și Telescaun 2. În Bușteni, la Kalinderu, va funcționa în weekend pârtia de schi de la stația superioară și cea de săniuțe.

La Azuga vor fi deschise în weekend pârtiile Șorica și Cazacu Variantă, ambele deservite de teleschi și trei pârtii de începatori:

– Pârtia Șorica Începători deservită de bandă

– Pârtia Cazacu Începători desevită de babyschi

– Pârtia Fun Park Azuga deservită de bandă

Administratorii recomandă urcarea doar a celor experimentati pe pârtiile mari, deoarece urcările au fost înzăpezite manual. Pentru începători, tarifele la lectiile de ski în sezonul 2019-2020 (Pinjok Ski Academy) sunt neschimbate față de anul trecut: 100 de lei ora individuală, 90 de lei ora pentru 2 persoane, 80 de lei pentru 3 persoane și 70 de lei pentru grupuri de 4-6 persoane.

sursa: Facebook / Partie Sorica Azuga

În județul Maramureș, la Cavnic, stratul de zăpadă măsoară 25 de centimetri. Se va schia în weekend pe pârtia Roata 1, dotată cu nocturnă. Telescaunul va funcționa între orele 09.00-20.00. Programul este însă informativ, iar calitatea pârtiei pentru următoarele zile depinde mult de evoluția vremii, spune administratorul SuperSki Cavnic. Cu siguranță, va rămâne deschisă pârtia de sănii inaugurată în acest sezon și, pentru începători, se vor ține lecții de schi și snowboard.

Pârtia Roata 1
sursa: Facebook / SuperSki Cavnic

Se schiază și în județul Harghita, la Toplița, unde sunt deschise cele două pârtii: pârtia Bradul (1200 m, dificultate ușoară) și pârtia Magherus (470 m, dificultate medie). Pârtiile sunt dotate cu teleschi, iar skipass-ul pentru o zi costă 65 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copiii sub 14 ani (program 10.00-18.00)

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *