Resorturile de schi din SUA, în criză de angajați

sursa: Facebook / Wildcat Mountain

Stațiunile de schi din Statele Unite ale Americii se chinuie sa găsească muncitori. Administratorii se confruntă cu această problemă de mult timp și spun că, de la an la an, întâmpină tot mai multe greutăți, potrivit snowbrains.com .

sursa: Facebook / Sunday River Resort

În stațiunile de schi sunt din ce în ce mai puțini muncitori americani. Din această cauză, tot mai multe stațiuni au început să caute lucrători internaționali. Aproximativ 7.000 de muncitori sunt angajați anual în stațiunile de schi din SUA prin programul de viză J-1, iar anul trecut Sugarbush Resort, din Vermont, a raportat că a angajat peste 100 de studenți străini pentru ocuparea posturilor vacante.

Angajații străini sunt atât de importanți pentru operațiunile marilor stațiuni de schi, încât atunci când administrația Trump a avut în vedere revizuirea programului de viză, directorii din stațiunile Vail au participat la întâlniri cu oficialii Casei Albe pentru a se asigura că programul J-1 rămâne intact.

sursa: Facebook / Wildcat Mountain

Pentru a atrage candidați pe posturile libere, administratorii pârtiilor vin cu bonusuri și beneficii.  Cei de la Muntele Wildcat din New Hampshire, spre exemplu, oferă bonusuri de 1.000 de dolari noilor muncitori, iar cei de la Sunday River Resort din Maine au salariile cu 7 dolari pe oră (de la 13 la 20 de dolari).

Analiștii spun că deficitul de angajați este cauzat de numărul mare de locuri de muncă disponibile, dar și iernile tot mai calde, cu puține ninsori. În plus, în ultimii ani a devenit din ce în ce mai greu să găsești locuințe la prețuri rezonabile în comunitățile de schi. Acest lucru se datorează parțial cererii tot mai mari de case de lux pentru turiști.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *