Legendarul Marcel Hirscher se retrage din activitatea sportivă

sursa: Facebook / Marcel Hirscher

Marcel Hirscher, unul dintre cei mai buni schiori din lume, se retrage din competițiile sportive. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în Salzburg. În vârstă de 30 de ani, Marcel Hirscher este o legendă a schiului aplin cu un record de opt Cupe Mondiale câștigate consecutiv din 2012 până în 2019.

sursa: Facebook / Marcel Hirscher

Astăzi este ziua în care îmi voi încheia cariera, a spus Marcel Hirscher în conferința de presă transmisă în direct de televiziunea națională austriacă. Sportivul a explicat că după 12 ani de competiții și efort intens, corpul se resimte și că și-a dorit să se retragă ca un campion.

Marcel Hirscher a participat la prima competiție de Cupă Mondială în 2007, iar în 2010 s-a clasat al patrulea la slalom uriaș. Următorul sezon a fost ratat, după ce sportivul austriac și-a rupt glezna. Reîntoarcerea lui Hirscher în 2012 a fost însă epocală: a urcat pe podium de 14 ori în cele 23 de curse, din care a câștigat 9.

sursa: Facebook / Marcel Hirscher

De-a lungul carierei sale, Marcel Hirscher a câștigat 67 de curse de Cupă Mondială și a urcat pe podium de 128 de ori. Sportivul austriac a obținut 2 medalii olimpice de aur, 7 medalii de aur la Campionatul Mondial și 8 globuri mari de cristal.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *