Milano și Cortina d’Ampezzo, gazdele Jocurilor Olimpice de Iarnă 2026


Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 vor avea loc în Italia. Anunțul a fost făcut luni seara de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) care a preferat orașele Milano și Cortina d’Ampezzo candidaturii suedeze Stockholm / Are. Italia a primit 47 de voturi din 82, iar momentul a provocat entuziasmul delegației italiene. Anunțul poate fi văzut, aici.

Italienii au inclus în propunerea loc o ceremonie de deschidere la Milano, probe de schi alpin la Bormio pentru bărbați și la Cortina d’Ampezzo pentru femei. Jocurile olimpice de iarnă din 2026 vor avea loc între 6 și 22 februarie. Ele vor reveni astfel în Europa după edițiile din 2018 și 2022 care au avut loc în Coreea de Sud și China.

Italia, viitorul şi sportul au câştigat. Mulţumiri celor care au crezut de la început, mai ales în municipalităţi şi regiuni, şi păcat pentru cei care au renunţat. Vor fi cel puţin cinci miliarde (de euro) valoare adăugată, 20.000 de locuri de muncă, precum şi multe drumuri şi instalaţii sportive noi. Cu Jocurile Olimpice de iarnă vom confirma lumii excelenţa şi capacităţile noastre, a declarat vicepremierul italian Matteo Salvini, potrivit Reuters.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *