Frații Toma și Luca Trandafir – reprezentanții României în competiția Freeride Junior Tour

Am fost la Freeride Junior Tour în Fieberbrun, Austria, pentru a-i întâlni pe reprezentanții României, frații Toma și Luca Trandafir. Aflați la primul lor sezon în acest circuit, cei doi au reușit în 23 februarie o performanță notabilă la Fieberbrunn, clasându-se pe locurile 5 respectiv 8, în condițiile în care au evoluat pe un versant pe care l-au văzut pentru prima dată în dimineața competiției.

Primele trei locuri au fost ocupate de austriecii Tiemo Rolshoven, Michael Lederer și David Burger. Toma a avut o evoluție cursivă și sigură, cu o săritură de 3 metri în partea superioară a traseului, care i-a adus locul 5. El ne-a declarat ”Mă bucur foarte mult, n-am mai avut niciodată un loc așa de sus în clasament!”.

Luca a avut o linie de podium și o evoluție sigură până când o aterizare oblică la cea mai mare săritură din categoria U14 l-a retrogradat pe locul 8.

Următoarea competiție la care cei doi frați vor participa va avea loc în 9 martie în Nendaz, Elveția. Vom fi alături de ei în cadrul antrenamentelor de la Kitzbuhel și vom continua să le urmărim evoluțiile din cadrul principalului circuit competițional al freeride-ului mondial.

Scris de: Iancu Verdeș

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *