EXCLUSIVITATE: Ania Caill după Coborârea de la Val di Fassa: „Sunt extrem de bucuroasă!”

sursa: Facebook / Ania Caill

Iancu Vereș: Felicitări, Ania! Cum te simți după această reușită, prin care ai adus României primele puncte în Cupa Europei de la evoluțiile lui Edith Miklos?  

Ania Caill: Sunt extrem de bucuroasă! De mulți ani aveam acest obiectiv și am fost de multe ori foarte aproape (la câteva zecimi de secundă), de asta mă simt un pic eliberată ca l-am atins. Sunt foarte mândră că am readus România în elita schiului alpin, după Edit, cu o clasare în puncte în circuitul European, rezervorul națiunilor mari pentru Cupe Mondiale.  

sursa: Facebook / Ania Caill

Iancu Vereș: Ce urmează acum pentru tine?  

Ania Caill: O să iau startul la câteva curse internaționale FIS din Italia si Slovenia. După aceea o sa mă pregătesc de plecarea în Suedia la Campionatele Mondiale de la Åre. Prima cursă acolo va fi Super G-ul pe 5 februarie și voi lua startul și la proba de Coborâre din 10 februarie, între timp fiind antrenamentele oficiale de coborâre.  

Iancu Vereș: Pe când o clasare între primele 30 în Cupa Mondială?

Ania Caill: Accidentarea gravă din 2016, precum și lipsa de finanțare din ultimii 2 ani mi-au întârziat acest obiectiv, care rămâne obiectivul meu principal. Știu că sunt foarte multi români pasionați de schi alpin care așteaptă acest moment. Sper sa le pot oferi un top 30 în Cupe Mondiale, dar din păcate nu va depinde doar de mine…  

Iancu Vereș: Îți ținem pumnii și îți dorim mult succes!!!  

Coborârea din Val di Fassa a fost câștigată de italianca Nadia Delago (1:23.44), urmată de elvețianca Juliana Suter (1:24.00) și de austriaca Elisabeth Reisinger (1:24.02).    

Interviu realizat de Iancu Verdeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *