România are 4 pârtii omologate internațional și 2 baze sportive pentru schi fond și biatlon

Poiana Brașov, Predeal, Azuga și Sinaia  sunt cele care dețin această certificare internațională. Aceste domenii pot organiza competiții naționale și internaționale de schi alpin și snowboard.

„Mai trebuie să facem precizarea că domeniul schiabil (respectiv pârtiile) aparțin comunităților și se află, deci, în grija administrațiilor locale. Federația pune la dispoziție o parte din elementele de siguranță instalații de făcut zăpadă artificială și materiale de concurs și cronometraj pentru pârtiile de competiție și antrenament de performanță. Există, desigur, și multe alte pârtii de schi în țară, pentru practicarea schiului ca sport de divertisment, dar care nu face obiectul activității noastre”, a precizat Inocenţiu Voinea, membru al Biroului Federal şi şeful Comisiei Mass-Media al Federaţiei Române de Schi Biatlon, adăugând că schiul nu înseamnă doar schi alpin.

Pentru schi fond și biatlon există două baze sportive omologate internațional situate la Cheile Grădiștei și la Predeal, cu piste asfaltate de 3,3 Km și poligoane cu 30 linii tragere funcționale atât vara cât  și iarna.

„Poligonul de la Cheile Grădiștei este automatizat prin gruja federației noastre. De asemenea, complexul de schi fond și biatlon de la Cheile Grădiștei este printre puținele baze private de acest gen din lume. Mai există, de asemenea, alte două baze sportive omologate național situate la Râșnov și la Băile Harghita cu piste asfaltate pe 2,5 Km, dar cu poligoane învechite și panouri de tragere decalibrate, dar care se află în atenția noastră pentru modernizare”, a mai precizat Inocențiu Voinea.

De asemenea, pentru sărituri cu schiurile există la Râșnov un complex de 4 trambuline omologate internațional cu dimensiunile HS100, HS74, HS40 și HS20 funcționale pe tot parcursul anului, atât iarna cât și vara, complexul dispunând de instalație de transport pe cablu, tunuri de zăpadă, trompe de udat iarba, iar într-o perspectivă imediată va fi dotat cu instalație de nocturnă și cu tribune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *