Noi investiții și modificări de peste 1.200.000 Euro în domeniul schiabil de la Straja

Sursa Foto: https://bit.ly/2ON1DhM

“Pentru sezonul 2018-2019 am realizat investiții de peste un milion de Euro, fonduri private pentru dezvoltarea stațiunii Straja. Am hotărât că tarifele vor rămâne aceleași ca și anul trecut, tocmai pentru a încuraja cât mai mulți turiști să ne viziteze. Vă așteptăm la Straja începând cu 1 Decembrie” a declarat în exclusivitate pentru Skipass Magazine Alin Parău, administratorul rețelei pe cablu de la Straja.

De ziua Națională a României, domeniul de la Straja își va deschide larg porțile pentru turiști. Pentru fluidizarea și dezvoltarea transportului pe cablu, au demontat teleschiul 3 pentru lărgirea pârtiei, acesta fiind relocat paralel cu telescaunul 1, de pe pârtia Constantinescu. Cea mai semnificativă investiție este cea a telescaunului cu patru locuri debraiabil, din zona Crucii. Acesta se deplasează cu viteza de 4m/s, pe o lungime de 1300 metri. Telescaunul debraiabil pornește din zona crucii și urcă până  spre finalul pârtiei Mutu.                                                            

Sursă foto: https://bit.ly/2RWnbut

O altă investiție așteptată de turiști a fost telescaunul de pe Vârful Straja. Începând cu acest sezon acesta va funcționa și va urca până la 1870 metri. Astfel, in statiunea Straja vor funcționa 10 instalaţii de transport pe cablu ce vor asigura accesul facil la toate pârtiile din staţiune, din care : – 4 telescaune – 5 teleskiuri – 1 telegondola Pentru începători ccovorul rulant a fost remontat și poziționat în variantă finală pe pâtia Baloo, iar pentru asigurarea stratului de zăpadă artificială pe tot parcursul sezonului s-au mai achiziționat 5 tunuri noi, numărul total al tunurilor ajungând la 23 fiind răspândite pe tot domeniul schiabil.

Staţiunea Straja este localizată în judeţul Hunedoara, pe panta ascensională nordică a Munţilor Vâlcan, la o altitudine de 1.445 de metri, în zona Văii Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni.

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi de diferite dificultăți, fiecare fiind echipată cu instalaţie de teleschi. Cinci dintre aceste pârtii beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu.

1 Comment

  • Succes investitorilor din Strja,statiunea pe care o pretuiesc cel mai mult din Romania. Am petrecut o vacanta f frumoasa la Pensiunea Anca unde am gasit niste oameni minunati.Voi veni iarna asta cu siguranta.
    Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *