Snow Fest Preview Days @Ski Resort Transalpina

Waren si vibe-ul mi se transmite direct din boxe și mi-e nespus de bine. Toată chestia asta îmi aduce aminte de terasa de la Pano Bar, înainte de petreceri. Nu știu dacă Fery e de vină (nn. așa se numește apres-ski-ul) dar are, clar, contribuția lui. Vinovații principali sunt Snow Fest și Ski Resort Transalpina.

În general refuz să folosesc expresiile “cel mai” sau “cea mai” când vorbesc despre un domeniu sau o pârtie. Experiența la schi e subiectivă: depinde mult de vreme, de starea zăpezii, de cât e de aglomerat, și, în ultimă instanță, de dispoziția pe care o ai sau de compania de care ai avut parte. Dar Translpina intră clar în primele trei domenii schiabile din România în topul preferințelor mele.

Totul, de la piesajul fabulos la pârtiile pregătite impecabil în fiecare seară, de la instalațiile de transport pe cablu la toaletele cum eu nu am mai văzut pe pârtiile de la noi, de la atmosferă la amabilitatea și eficiența personalului, face ca experiența trăită aici să merite fiecare kilometru de drum prost pe care-l parcurgi zilnic de la cazarea aflată, totuși, mult prea departe. Iar trăirile de pe pârtia de sub gondolă, la 9 dimineața când e goală și încă nu a ieșit gheața printre raiurile de la ratrack, sunt greu de egalat. Pârtia asta chiar are de toate: schimbări de direcție, decompresii, zone ascunse vederii, înclinații diverse etc.

După ce ți-ai potolit setea de adrenalină, poți să treci pe pârtiile de sus pentru un carving larg, de relaxare. Este și un snow-park și o pârtie pentru inițiere, dar va scrie Mișu review-uri complete despre fiecare. Eu vreau să vă povestesc despre Snow Fest Preview Days, primul festival de ski&fun din România, aflat acum la a doua ediție . E ziua cu Șuie Paparude pe mainstage, jos în parcare; ieri au fost cei de la Les Elephants Bizzares.

E aproape patru și lumea începe să coboare de pe pârtii sau de la Fery și să umple spațiul din fața scenei. Înainte, festivitatățile de premiere ale concursurilor zilei, două la număr: un slalom paralel pentru viteziști și un concurs de freestyle în snowpark-ul Adrenalin Mountain Park, pentru rideri. Competitivitate și orgolii în ambele părți, deși, dacă mă întrebați pe mine, nu mi se pare foarte corect ca participanții la un eveniment de ski&fun să concureze cu intructori de schi.

Despre concert…. Concluzia genială a lui Călin: Ăștia-s exact ce trebe’ ! Într-adevăr, mi-e greu să-mi imaginez un eveniment marca Snow Fest fără Șuie Paparude. Dar cea mai tare experiență am trăit-o la Căminul Cultural Voineasa.

Locul, cu pardoseala din mozaic împărțit în pătrate albe și negre după modelul tablei de șah, cu perdelele de nailon acoperind ferestrele imense de pe lateral și cu un tavan interesant, reprezentând futurismul altor vremuri, găzduiește îndeobște nunți, botezuri, parastase și pomeni. O dată pe an, însă, timp de două seri, se transformă atât de radical, încât poate rivaliza cu orice club din țară. Greu de descris sentimentul bizar, de “out of this world”, determinat de mix-urile lui Blanilla, Waren, Zo, Golan sau DJ Shiver, de lumini, de un sunet foarte bun, toate în decorul descris succint mai sus.

Recitesc ce am scris până acum și concluzia vine de la sine: Snow Fest Preview Days @ Ski Resort Transalpina este depre trăiri, experiențe și senzații: pe pârtii, la Fery, la concertele de pe mainstage sau la party-urile de la Căminul Cultural. Și este un warm-up serios pentru festivalul de la Les Deux Alpes din 24-31 martie.

Andrei Huțanu

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *