Schi cu… reacţie

Viteza pe schiuri se obţine coborând o pantă cât mai abruptă şi mai netedă ori cu ajutorul unei aripi pentru snowkiting sau pentru speed flying. Dar ce ziceti de schi cu un motor cu reacţie în spate?

Troy Hartman a încercat exact acest lucru la începutul anului 2011. În timp ce-şi perfecţiona motorul portabil cu reacţie s-a gândit să-l încerce şi la schi. Primele încercări la altitudine au fost fără succes, iar problemele tehnice i-au dat bătăi de cap. După ajustările necesare, motorul s-a comportat foarte bine la schi.

Troy Hartman, sporturi extreme
http://mikeshouts.com/

La jumătate din acceleraţie, Troy Hartman a ajuns deja la peste 70 de kilometri pe oră. Pentru că a văzut că echipamentul se comportă exact aşa cum se aştepta, la a două încercare a mers la deal.

Troy Hartman este unul dintre cei mai îndrăzneti practicanţi de sporturi extreme. A început să schieze la vârsta de doi ani. Apoi, la 10 ani, a început să fie pasionat de zbor. La 22 de ani Troy era deja instructor de aviaţie. Tot el este cel care a sărit pentru prima dată cu paraşuta dintr-un avion, având o placă de snowboard prinsă de picioare. Se întampla în anul 1992, iar la acea vreme gestul său a fost considerat sinucigaş chiar şi de către practicanţii de skydiving. Aşa s-a născut skysurfing-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *