Transilvania Rookie Fest – spectacolul tinerilor snowboarderi

Transilvania Rookie Fest este cea mai importantă competiție din România dedicată snowboarderilor sub 18 ani și este cotată la 2 stele TTR, măsura de referință a competițiilor de snowboard din lume. Competiția face parte din concursul internațional World Rookie Tour, concurs împărțit în mai multe etape ce au loc în Cehia, Australia, Canada, Chile, România sau Austria.

Arena Platoș este singurul complex de ski și snowboard din România care găzduiește o competiție de această talie la nivel internațional. Tinerii concurenți sunt împărțiți în două categorii de vârstă, Rookies, tineri născuți între 1 ianuarie 1997 și 31 decembrie 1999, și Grooms, cei născuți după data de 1 ianuarie 2000. Ambele secțiuni sunt divizate în grupe de fete și băieți.

Evenimentul se va desfășura în fun-park-ul Arena Platoș, unde săptămâna trecută a avut loc concursul de slopestyle Arena Freestyle Open. „Am lucrat întreaga săptămână la refacerea fun-park-ului iar multe dintre elemente au fost modificate față de concursul de săptămâna trecută pentru a adăuga un grad de dificultate mai mare”, spune Radu Lungu, event-manager la Arena Platoș.

Până în acest moment și-au anunțat intenția de participare concurenți din Austria, Germania, Polonia, Cehia, Bulgaria și mulți tineri români promițători. „Copiii români sunt mult mai bine pregătiți decât în anii precedenți iar mulți dintre ei au trecut anul acesta de la categoria Grom la Rookies, unde nivelul este mult mai ridicat”, mai spune Radu Lungu.

Transilvania Rookie Fest este cel de-al șaselea eveniment din calendarul World Rookie Tour din acest an după etapele din Chile, Australia, Elveția, Italia și Bulgaria. Înscrierile în concurs vor avea loc vineri, în apreski-ul Arena Platoș, până la ora 18.

Antrenamentele vor avea loc sâmbătă, între orele 9 și 10 iar competiția va începe la ora 11. Câștigătorii categoriilor Rookie și Grom vor primi două bilete la marea finală World Rookie Tour din Ischgl iar toți ocupanții podiumului la ambele categorii sunt calificați automat la această finală.

Scris de: Adrian Nechita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *