Kinda Geza: ,,Ai nevoie de o echipă profesionistă”

Kinda Geza, în vârstă de 30 de ani, a fost foarte aproape de a deveni primul român care participă la Jocurile Olimpice de iarnă, în proba de snowboard. El a ratat “la mustață” participarea la Sochi, dar asta nu l-a făcut să lase armele jos și este convins că odată cu trecerea timpului va deveni tot mai bun.

Geza ne-a oferit în exclusivitate un interviu în care ne vorbește despre începuturile sale în snowboard, despre ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Soci, și despre cariera sa în general.

Ovidiu Tebu: La ce vârstă te-ai apucat de snowboarding şi ce te-a atras spre acest sport?
Kinda Geza: M-am apucat la vârsta de 14 ani. Sportul acesta era ceva nou, ieșit din comun și m-am îndrăgostit de el din clipa în care am văzut pentru prima dată un snowboarder pe pârtie.

Kinda Geza in Action
Kinda Geza in Action

Ovidiu Tebu: Cum te-ai hotărât să treci de la amatori la profesionişti?
Kinda Geza: Nu a existat un moment în care să iau hotărârea asta. Pur și simplu am evoluat în timp și de la concursuri mici am ajuns la concursuri internaționale. Bineînțeles tot timpul am vrut să fiu mai bun.

Ovidiu Tebu: Care sunt condiţiile pentru practicarea acestui sport în România?
Kinda Geza: Pentru practicarea la nivel de hobby avem codiții bune, avem pârtii și stațiuni aproape peste tot. Însă pentru practicarea la un nivel mai ridicat nu avem prea multe variante. Din păcate momentan există numai 2 snowparcuri la noi. Unul la Sibiu, iar altul la Harghita-Mădăraș.

Ovidiu Tebu: Cât de costisitor e snowboardingul?
Kinda Geza: Depinde cât de costisitor vrem să fie:). Putem să ne dăm cu placa second-hand, urcând pe jos, sau putem să mergem în statiuni scumpe cu echipamentul cel mai nou.

Ovidiu Tebu: Ce trebuie să faci pentru a te întreţine din acest sport?
Kinda Geza: Trebuie doar să te dai bine 🙂

Ovidiu Tebu: Care a fost cel mai bun moment al carierei tale? Dar cel mai greu?
Kinda Geza: Cele mai bune momente sunt când câștig sau când mă dau cu prieteni în condiții perfecte, iar accidentele sunt cam cele mai grele momente.

Ovidiu Tebu: Ai fost foarte aproape de o calificare laJocurile Olimpice de la Soci. Ce ai învăţat din această încercare?
Kinda Geza: Am evoluat mult. Stau aproape de cei mai buni sportivi din lume, am învățat o grămadă de technici noi, dar am învățat și că fără să ai o echipă profesionistă în spate sunt șanse foarte mici de a obține performanțe la nivel internațional.

Ovidiu Tebu: Practic ce îi trebuie unui snowboarder din România pentru a ajunge la Jocurile Olimpice?
Kinda Geza: Foarte multă experiență, echipă, și un buget rezonabil.

Ovidiu Tebu: Ce le transmiţi cititorilor noştri care ar vrea săse apuce de snowboarding?
Kinda Geza: Să închirieze un echipament bun. Să își ia măcar pentru o zi un instructor bun, iar restul vine de la sine.

Interviu realizat de Ovidiu Tebu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *