Cum să alegi un splitboard

Înainte să cumpăraţi un splitboard nou, trebuie să ştiţi că procesul de producţie al acestora nu este o ştiinţă exactă. Un splitboard este compus din mai multe elemente. Buna îmbinare a acestora este cel mai important aspect.

Pe lângă dimensiunile potrivite pentru înălţimea, greutatea şi măsura picioarelor (similare ca în cazul plăcilor simple de snowboarding), atunci când cumpăraţi un splitboard trebuie să acordaţi atenţie şi unor aspecte legate de calitatea plăcii:

  • Simetria celor două jumătăţi de splitboard este crucială pentru ca asamblarea plăcii să poate avea totate proprietăţile aşteptate, cum ar fi, de exemplu, rezistenţa sau rigiditatea.
  • Canalele longitudinale de pe cele două jumătăţi de splitboard trebuie să fie şi ele perfect simetrice.
  • De asemenea, foarte importante sunt şi clemele folosite.
  • Găurile cu filet şi şuruburile trebuie să fie confecţionate din inox A2, pentru a respecta normele de siguranţă în vigoare. Dacă veţi cumpără un splitboard cu şuruburi de metal obişnuit, acestea vor rugini şi se vor rupe mult mai repede şi mai uşor.
  • Poziţia găurilor cu filet trebuie să fie corectă, la distanţe egale unele de celelalte şi în locurile adecvate de pe placă.
  • Şuruburile trebuie verificate separat, pentru a vă asigura că acestea au lungimea potrivită şi nu sunt nici prea scurte, nici prea lungi. Splitboard

Odată ce v-aţi convins că splitboardul ales este unul fără defecte, trebuie şi să ştiţi să-l “transformați” din snowboard în schiuri şi invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *