NEW ENTRY: Nike Joyride, alergare pe microparticule din plastic

sursa: www.news.nike.com

Nike lansează o nouă tehnologie despre care spune că va revoluționa piața pantofilor sport de alergare. Talpa este formată din mii de microparticule care iau forma piciorului, create dintr-un material special. Senzația experimentată de cei care fac mișcare este una unică, spun producătorii: este ca și cum ai alerga pe bule de aer.

sursa: www.news.nike.com

Alergătorul calcă pe aproape 10.000 de bile minuscule din TPE (elastomer termoplastic), adică un fel de cauciuc. Sistemul este gândit pentru a transforma alergarea într-o experiență cât mai plăcută, dar și pentru a avea o amortizare cât mai bună. Cei de la Nike spun că noii pantofi de alergare oferă o absorbție a impactului cu 14% mai mare față de cele mai bune modele create până acum.

sursa: www.news.nike.com

Nike Joyride vor fi lansați pe piață în 15 august. Anunțul a făcut deja valuri în comunitățile de alergători din lume, care așteaptă să îi testeze. Reacții puternice au venit însă și din partea membrilor comunităților care militează pentru protejarea mediului înconjurător. Aceștia își fac griji că noii pantofi sport cu microparticule din plastic vor fi o sursă de poluare și că ar putea provoca probleme pentru animale în special în oceane, lacuri și râuri.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *