DopeKicks: primii pantofi sport eco-friendly din cânepă

sursa: Facebook / DopeKicks

Pe piața echipamentelor outdoor și-au făcut intrarea DopeKicks: pantofii sport eco-friendly făcuți din cânepă, plută și cauciuc reciclat. Sneakerșii sunt 100% waterproof, așa că pot fi purtați pe aproape orice vreme și în orice mediu.

sursa: Facebook / DopeKicks

Chiar dacă sunt făcuți din “verișoara” canabisului, creatorii glumesc și atrag atenția că nu sunt de fumat. Fibrele din cânepă folosită sunt însă super-rezistente, dar și foarte flexibile, făcând ca acești pantofi să fie ideali pentru activitățile outdoor. Asta, în timp ce productorii au investit într-un design cool pentru a putea fi purtați și în oraș.


sursa: Facebook / DopeKicks

Pluta este folosită în interior și are calitatea de a regla temperatura. Menține picioarele reci vara și calde pe timpul iernii. În plus, are proprietăți anti-microbiene și anti-fungice.

Produsul a fost gândit de o echipă din Portugalia care și-a dorit să scoată pe piață un produs premium inovativ, dar să ajute și la salvarea mediului înconjurător. Inițiatorii au pornit un start-up și au strâns fonduri pe Kickstarter. Pe site se arată că în industria globală de încălțăminte sunt produse anual peste 25 de miliarde de perechi de pantofi, din care majoritatea ajung în depozite de deșeuri sau, mai rău, în ocean.

O pereche de DopeKicks poate fi comandată acum la un preț promoțional de 100 de dolari, iar primele comenzi vor fi livrate în septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *